Acasă Actualitate 112 COMERCIANȚII, ÎN ATENȚIA POLIȚIEI – Verificări în masă la piețele și târgurile...

COMERCIANȚII, ÎN ATENȚIA POLIȚIEI – Verificări în masă la piețele și târgurile din Maramureș înainte de Paște

DISTRIBUIȚI

COMERCIANȚII, ÎN ATENȚIA POLIȚIEI  Pe tot parcursul săptămânii, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş desfăşoară activităţi pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice verifică legalitatea activităţilor comerciale din pieţe, târguri şi centre agroalimentare, în scopul prevenirii şi combaterii încălcării prevederilor legale specifice acestui domeniu.

Controalele efectuate la persoanele fizice şi juridice care desfăşoară activităţi de prelucrare, depozitare, transport, comercializare de animale, ouă sau alimente de origine animală, precum şi băuturi alcoolice, au ca scop verificarea respectării normelor privind activităţile comerciale.

Pentru ca fiecare cetăţean să se poată bucura în linişte şi pace de Sfintele Sărbători de Paşti, fără a deveni victima vreunei infracţiuni, POLIŢIŞTII VĂ RECOMANDĂ:

  • Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc.;
  • Nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice;
  • Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să poarte cheia locuinţei la vedere;
  • Evitaţi să intraţi în discuţie cu necunoscuţii care vă pot aborda pentru diferite acte de caritate întrucât aceştia pot fi escroci care încearcă să vă înşele;
  • Nu răspundeţi la provocări, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, apelaţi numărul de urgenţă 112;
  • Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice deoarece comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool.

Când mergeţi la cumpărături nu aşezaţi niciodată portofelul la vedere sau în bagaje, deasupra cumpărăturilor, ci în buzunare din interiorul hainei!

Feriţi-vă de priviri indiscrete când scoateţi banii şi nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri’’, de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, fie provin din săvârşirea unor infracţiuni!

În cazul în care plecaţi de la domiciliu, pentru ca locuinţa dumneavoastră să fie în siguranţă, este bine rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe  imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care stă fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa! Închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei şi nu lăsaţi în casă obiecte de mare valoare sau bani, acestea fiind principalele „atracţii” pentru hoţi.

Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţineți sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dar nu pot face această dovadă!

Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă  în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare. Discutaţi aceste aspecte doar cu cei în care aveți încredere!

ÎN CAZ DE NEVOIE, APELAŢI CU ÎNCREDERE 112 – APELUL UNIC DE URGENŢĂ!

 

Informații furnizate de IPJ Maramureș

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA