Acasăsinucidere maramuresCOLOSAL – Vezi câți bani a câștigat UEFA din Euro 2016

COLOSAL – Vezi câți bani a câștigat UEFA din Euro 2016

DISTRIBUIȚI

COLOSAL UEFA a încasat 1,93 de miliarde de euro din Turneul Final al Campionatului european. Costurile au fost de 1,1 miliarde de euro. În aceste condiţii, bilanţul contabil prezentat de forul european arată un profit de 830 de milioane de euro.

COLOSAL  600 de milioane vor fi împărţite celor 55 de federații naționale membre ale UEFA. Restul de 230 milioane va acoperi cheltuielile de organizare a EURO 2020 și ale preliminariilor sale, au anunţat oficialii UEFA, transmite Agerpres.

Veniturile obţinute la EURO 2016 sunt cu 34% mai mari cele de la ediţia din 2012 a turneului, organizat în comun de Polonia și Ucraina. Creşterea este justificată de trecerea de la 16 la 24 de echipe. Cele mai mari încasări au venit din drepturile de televizare: 1,5 miliarde de euro. Vânzarea biletelor a adus în conturile UEFA 400 de milioane de euro. Alte 480 de milioane au venit din programul de parteneriat. Prima echipă eliminată de la EURO 2016 a fost România. Pentru actul de prezenţă la competiţia din Franţa, Federaţia Română de Fotbal va încasa de la UEFA 8,5 milioane de euro.

 

 

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA