spot_img
AcasăAdministrațieCOLABORARE MEDICALĂ ÎN PREMIERĂ - Cadrele medicale din Maramureș și nu numai,...

COLABORARE MEDICALĂ ÎN PREMIERĂ – Cadrele medicale din Maramureș și nu numai, primesc susținere de la medici chinezi în vederea tratării pacienților cu COVID-19

DISTRIBUIȚI

O inițiativă pornită de la primarul Cătălin Cherecheș, care împreună cu Camera de Comerț și Industrie România -China a lansat recent un apel prin care solicită sprijin de la Ambasada Republicii Populare Chineze în România s-a concretizat astăzi într-o colaborare medicală în premieră.

S-au alăturat unei videconferințe la care medici chinezi au răspuns la întrebări și au oferit informații prețioase, medici din Maramureș, dar și de la alte peste 30 de spitale din România.

Am avut onoarea să particip astăzi la o videoconferință cu Excelența Sa Doamna Jiang YU, Ambasadoarea Republicii Populare Chineze la București și medici din România și China, ca urmare a solicitării mele de a ni se oferi consultanță și sprijin. I-am avut alături pe medicii care se dedică în mod impresionant pentru organizarea infrastructurii medicale COVID în Baia Mare și pentru tratarea pacienților infectați, profesioniști desăvârșiți și oameni cu suflet mare din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase, a Spitalului suport COVID – 19 ( Spitalul de Pneumoftiziologie) și Spitalul Județean de Urgență. Printre ei, dr. Rareș Pop și dr. Alina Rus, medicul, omul care mi-a dat curaj să arătam că în Baia Mare se pot realiza în câteva zile condiții de excepție pentru pacienții COVID. Ea a muncit, gândit și simțit alături de mine și de toți oamenii minunați care ne-au sprijinit. Sunt recunoscător că am reușit să dezvoltăm această colaborare prin care putem să acumulăm experiența necesară pentru a trata la cel mai înalt nivel pacienții care suferă de COVID -19”, a spus primarul Ctălin Cherecheș.

Excelența Sa Jiang Yu, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România a răspuns apelului autorităților locale și a organizat o videoconferință la care s-au pus bazele unui parteneriat care aduce mari beneficii sistemului medical românesc în lupta împotriva noului Coronavirus

Apreciez buna colaborare pe care am avut-o în tot acest timp cu primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, dar și faptul că, interesul orașului Baia Mare și al județului Maramureș au primat în toate acțiunile pe care le-am dezvoltat împreună, ca parteneri. Îi doresc putere de muncă și sănătate în continuare”, a spus Excelența Sa Jiang Yu, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România

Trei spitale din Baia Mare sunt în prima linie pentru tratarea pacienților cu COVID -19, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie, Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare și Spitalul suport ( respectiv Spitalul de Pneumoftiziologie)

La nivelul municipiului Baia Mare desfășurăm numeroase activități concrete pentru susținerea sistemului de sănătate și pentru protejarea cetățenilor. Demersului nostru de a oferi sprijin medicilor maramureșeni li s-au alăturat medici din peste 30 de spitale din România, fapt care subliniază importanța acestui parteneriat între cele două țări”, a mai spus Cătălin Cherecheș.

La întrebările medicilor români au răspuns medici din prima linie din Shanghai: profesorul Qiu Zhongmin, conducător de doctorat și director al Departamentului de Medicină de Îngrijire Pulmonară și Critică din cadrul Spitalului Universitar Tongji, precum și profesorul asociat Shen Yinzhong, medic șef al Departamentului de Infecție și Imunologie și director al Departamentului Medical din cadrul Centrului Clinic de Sănătate Publică din Shanghai.

Le mulțumesc prietenilor noștri chinezi pentru sprijinul moral și informațiile prețioase pe care le-au împărtășit cu noi. Domnul Liu Guangyong, directorul executiv al Departamentului de Relații Externe din Shanghai a susținut o prezentare despre medicii chinezi, în timp ce la întrebările participanților din România au răspuns chiar cei care se află în linia întâi în spitale din China. Sunt extrem de recunoscător pentru toată deschiderea și sprijinul pe care în aceste momente dificile îl dovedesc medicii și oficialii chinezi. Încă o dată se adeverește faptul că în perioade dificile putem vedea cine ne sunt cu adevărat prieteni!”, consideră primarul municipiului Baia Mare.

 

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA