spot_img
AcasăActualitateSocialCOLABORARE – Acțiune de informare asupra Fenilcetonuriei derulată în școlile băimărene

COLABORARE – Acțiune de informare asupra Fenilcetonuriei derulată în școlile băimărene

DISTRIBUIȚI

Asociația „Aproteica” a Bolnavilor de Fenilcetonurie derulează acțiunea „O PiKătUră pentru Viață” în parteneriat cu unități de învățământ preuniversitar din Baia Mare.

O PiKatUra pentru Viata +„Ne-am gândit că sunt binevenite acțiuni de informare în rândul tinerilor pe tema Fenilcetonuriei, subliniind importanța descoperirii precoce a acestei afecțiuni. Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la nașterea Medicului Robert Guthrie supranumit Părintele Screening-ului neonatal. Datorită acestui medic copiii PKU din lumea întreagă pot fi salvați de la retard mintal prin testul care-i poartă numele Testul Guthrie.
Elevii de liceu studiază în cadrul orelor de biologie, la genetică despre afecțiuni metabolice. Printre acestea se numără și Fenilcetonuria care, diagnosticată precoce, oferă șansa la o viață normală.
Un fapt îmbucurător este deschiderea și interesul pentru acest gen de acțiuni a directorilor și profesorilor de biologie.
Acțiunea face parte din Proiectul derulat de ONG-ul nostru „ZIUA PKU ÎN ROMÂNIA”, proiect care se finalizează cu simpozionul ce va avea loc în data de 25 iunie la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare.
Ne dorim să extindem pentru anul viitor școlar colaborarea la nivel de județ'”, spune Laura Petreuș, Președinte Asociația „Aproteica” a Bolnavilor de Fenilcetonurie

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA