spot_img
AcasăEvenimentCodul Rutier se va schimba: Amenzile vor fi mai mari şi va...

Codul Rutier se va schimba: Amenzile vor fi mai mari şi va fi eliminată penalizarea cu puncte

spot_img

DISTRIBUIȚI

Regimul rutier va suferi o serie de schimbări, respectiv amenzile pentru cetăţeni vor deveni mai usturătoare, se va elimina sistemul „inutil” cu puncte, iar permisele nu vor mai putea fi ridicate atât de uşor, informează Mediafax. Anunţul a fost făcut , vineri seară, de şeful Poliţiei Române, Liviu Popa.

Potrivit lui Liviu Popa, penalizarea cu puncte nu este un sistem eficient, pentru că nu a produs niciun efect dorit.

El a spus că vrea amenzi mult mai usturătoare pentru şoferii ce comit nereguli la regimul vitezei, arătând că „dacă o persoană îşi permite să cumpere un bolid, poate să-şi ia şi o amendă de 2.000 de euro”.

Pe de altă parte, Popa a spus că permisele de conducere nu vor mai putea fi suspendate sau ridicate atât de uşor, arătând că pentru depăşirea liniei continue, de exemplu, nu trebuie să fie necesară o astfel de măsură.

Totodată, Popa a spus că vrea să introducă legea răspunderii obiective, după modelul Ungariei, care la un an după adoptarea actului normativ şi-a redus numărul accidentelor la nivelul anului 1964. Această lege prevede ca tot ce înseamnă răspundere contravenţională să cadă pe proprietarul maşinii cu care s-a comis neregula, indiferent de cine o conduce. De asemenea, procesul verbal prin care se constată amenda este executoriu, neputând fi contestat.

Sursa: Antena 3

Foto: Mediafax

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA