AcasăActualitateSocialCodul galben hidrologic a fost prelungit în bazinele hidrografice Vişeu şi Iza

Codul galben hidrologic a fost prelungit în bazinele hidrografice Vişeu şi Iza

DISTRIBUIȚI

Instituţia Prefectului-Judeţul Maramureş a primit de la  Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor o actualizare a atenţionării cod galben hidrologic.  În adresă se menţionează despre prelungirea avertizării în bazinele hidrografice ale râurilor Vişeu şi Iza până duminică, 6 aprilie a.c., la orele 20.00. Fenomenele vizează, având în vedere situaţia actuală şi prognoza meteorologică, posibile scurgeri de pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri pe unele cursuri de apă din bazinele hidrografice menţionate cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.  Se menţionează că aceste fenomene se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai râurilor din bazinele hidrografice, dar şi pe cursurile de apă necadastrate.

Prefectul Anton Rohian, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenta, a solicitat rămânerea în alertă a comitetelor locale pentru situatii de urgenta, a membrilor CJSU si a grupurilor de suport tehnic din cadrul acestuia. S-a solicitat pregatirea echipelor de interventie pentru a veni in sprijinul populatiei, daca situatia o va impune. Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă vor urmări evoluţia cursurilor de apă la nivelul localităţilor în conformitate cu Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotrehnice şi poluări accidentale.

Se recomanda cetatenilor sa evite parcarea autovehiculelor pe poduri şi podeţe, pentru a nu fi antrenate de creşterea debitelor şi nivelurilor cursurilor de apă.

Cetatenii sunt rugati sa anunte, prin sistemul unic de apeluri de urgenta 112, aparitia unor situatii de urgenta generate de precipitaţii sau revărsări ale torenţilor, paraielor sau vailor. Până la această oră nu au fost semnalate probleme pe cursurile de apă din judeţ.Pompierii militari din cadrul Centrului operational al I.S.U. Maramures si angajatii SGA vor monitoriza, in aceasta perioada, situatia cursurilor de apă din bazinele hidrografice ale judetului nostru.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA