Acasă Actualitate Social CODAȘII EUROPEI – România, una dintre cele mai puțin vizitate țări

CODAȘII EUROPEI – România, una dintre cele mai puțin vizitate țări

DISTRIBUIȚI

CODAȘII EUROPEI  România a fost una dintre cele mai puțin căutate destinații turistice din Uniunea Europeană (UE) în anul 2015, alături de ţări precum mult mai mici, precum Slovacia, Letonia şi Luxembourg.

Doar cinci milioane de nopți au fost înregistrate în 2015 în unitățile românești de cazare, din partea nerezidenților, cifră care este de peste două ori mai mică decât cea înregistrata în țările vecine Bulgaria și Ungaria în același an, potrivit datelor furnizate marți de către Oficiul European de Statistică, Eurostat.

La polul opus s-au situat Spania, Italia şi Franţa. În 2015, Spania a fost principala destinaţie turistică din Uniunea Europeană pentru non-rezidenţi, oameni care au venit de peste hotare, raportând 21,3% din nopţile petrecute în unităţile cu funcţiune de cazare din UE.

În UE, cele mai populare destinaţii pentru non-rezidenţi au fost Spania (270 de milioane de nopţi), Italia (193 de milioane de nopţi) şi Marea Britanie (118 milioane de nopţi), care împreună au reprezentat peste jumătate (56,2%) din totalul nopţilor petrecute de non-rezidenţi în UE.

EUROSTAT

Sursă info și foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA