spot_img
AcasăActualitateSocialCOD RUTIER EXTREM DE DRASTIC – Ce trebuie să știi dacă mergi...

COD RUTIER EXTREM DE DRASTIC – Ce trebuie să știi dacă mergi în vacanță cu mașina în Grecia

DISTRIBUIȚI

COD RUTIER EXTREM DE DRASTIC  Românii care călătoresc cu mașina în Grecia sunt direct vizați de o atenționare a Ministerului Afacerilor Externe, despre modificarea Codului Rutier Elen. La fel de bine ar putea să-și lase mașina acasă având în vedere pedepsele extrem de drastice. Codul Rutier din Grecia a devenit, fără exagerare, cel mai dur din Europa.

 Aproape pentru orice contravenție se rețin permisul de conducere, certificatul de înmatriculare al mașinii și plăcuțele, ceea ce însemnă, că mașina rămâne în Grecia sau pleacă acasă pe platformă. Amenzile sunt și ele substanțiale, pleacă de la minim 200 de euro și se plătesc la primăria localității sau Poșta Elenă. Mai mult, legea nu mai permite plata a jumătate din minimum amenzii, ca până acum!

Iată care sunt abaterile la Noul Cod Rutier și pedepsele aplicate conducătorilor auto. Acestea se aplică oricărui șofer de pe teritoriul Greciei, deci inclusiv turiștilor români sau de orice altă naționalitate.

  1. Neutilizarea centurii de siguranță sau a căștii de protecție pentru motociclişti se sancţionează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului pentru o perioadă de 60 de zile.
  2. Utilizarea telefonului mobil de către conducătorul auto în mers, fără dispozitiv Bluetooth sau fără ca telefonul să fie plasat în loc special pentru activarea difuzorului se sancţionează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului pentru o perioadă de 60 de zile.

 

Citește continuarea articolului pe Libertatea

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA