spot_img
AcasăEvenimentCOD GALBEN - Inundații în Țara Lăpușului și Baia Mare din cauza...

COD GALBEN – Inundații în Țara Lăpușului și Baia Mare din cauza ploilor torențiale. Gospodării fără curent (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

ActualMM.ro a informat cititori încă de ieri despre faptul că hidrologii au emis o atenţionare de cod galben de inundaţii pentru râuri din Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Arad, Hunedoara, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Ilfov, valabilă până miercuri dimineaţă. Iată că probleme au început să apară în mai multe localități din Țara Lăpușului, dar și în Baia Mare.

În Baia Mare, pompierii militari au fost alertați astăzi dimineață despre faptul că un podeț de pe strada 8 Martie s-a înfundat iar apa s-a revarsat în curtea unui băimărean inundându-i subsolul. Echipajul ISU Maramureș s-a deplasat la fața locului a desfundat podețul și a scos apa din subsolul imobilului respectiv.

În zona Târgu Lăpuș vremea a luat-o razna de tot. În această dimineață era furtună cu tunete și fulgere, ploi torențiale și vânt puternic. Mai multe curți și terenuri agricole din satele Stoiceni și Dămăcușeni au fost inundate după ce pârâurile din zonă au ieșit din matcă.

inundatii dobricDin câte știm în zona statelor dimprejurul orașului Târgu Lăpuș energia electrică este întreruptă iar internetul nu funcționează. În Maramureș codul galben a fost instituit pe râurile din bazinele hidrografice Iza și Lăpuş, dar și pe afluenţii mici ai râului Someş aferenţi sectorului Dej-Satu Mare (judeţele Sălaj, Maramureş şi Satu Mare). Atenţionarea este valabilă până miercuri la ora 10.00.

inundatii zona lapusului (3)ACTUALIZARE

La Dobricu Lăpușului gospodăriile și un drum au fost acoperite de ape. S-a reluat și furnizarea cu energie electrică a satelor după ce echipele Electrica au intervenit și au remediat defecțiunile.

Imagini video și fotografii furnizate de Livia Perța și alți cititori.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA