AcasăEvenimentCod galben hidrologic pentru bazinele hidrografice râurile Vişeu, Iza şi Lăpuş!

Cod galben hidrologic pentru bazinele hidrografice râurile Vişeu, Iza şi Lăpuş!

DISTRIBUIȚI

Institutia Prefectului-Judetul Maramures a primit de la  Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor o atenţionare cod galben pentru bazinele hidrografice Vişeu, Iza şi Lăpuş. În avertizarea valabilă pentru perioada 14 martie, ora 6.00- 15 martie, ora 22.00 se menţionează depre scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri  din bazinele hidrografice menţionate cu  depăşiri ale cotelor de atenţie. De asemenea, situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore impune o atenţie deosebite pe cursurile de ape. Se menţionează că aceste fenomene se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai râurilor din bazinele hisrografice, dar şi pe cursurile de apă necadastrate.

Prefectul Sorin Rednic, in calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenta, a solicitat avertizarea comitetelor locale pentru situatii de urgenta, a membrilor CJSU si a grupurilor de suport tehnic din cadrul acestuia. S-a solicitat pregatirea echipelor de interventie pentru a veni in sprijinul populatiei, daca situatia o va impune. Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă vor urmări evoluţia cursurilor de apă la nivelul localităţilor în conformitate cu Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologicve periculoase, accidente la construcţii hidrotrehnice şi poluări accidentale.

Se recomanda cetatenilor sa evite parcarea autovehiculelor pe poduri şi podeţe, pentru a nu fi antrenate de creşterea debitelor şi nivelurilor cursurilor de apă. Turistii care intentioneaza sa se aventureze pe trasee montane li se indica sa isi anunte prezenta, in zona, jandarmilor montani si salvamontistilor.

Cetatenii sunt rugati sa anunte, prin sistemul unic de apeluri de urgenta 112, aparitia unor situatii de urgenta generate de precipitaţii sau revărsări ale torenţilor, paraielor sau vailor.
Pompierii militari din cadrul Centrului operational al I.S.U. Maramures si angajatii SGA vor monitoriza, in aceasta perioada, situatia fenomenelor hidrometeorologice la nivelul judetului nostru.

CITESTE CODUL GALBEN DE NINSOARE CARE INTRA JOI IN VIGOARE

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA