spot_img
AcasăActualitateCOD GALBEN DE VREME REA - Vreme capricioasă, vânt şi ploi, la...

COD GALBEN DE VREME REA – Vreme capricioasă, vânt şi ploi, la sfârşitul săptămânii în Maramureş

DISTRIBUIȚI

Începând din dimineața zilei de sâmbătă, 31 martie, ora 09.00, până duminică, 1 aprilie, ora 23.00, un o nouă atenţionare meteo este valabilă pentru Maramureş.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică, răcire accentuată duminică.

Începând din dimineața zilei de sâmbătă, 31 martie, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…60 km/h, temporar 65…75 km/h.

La munte, la peste 1500 m altitudine, rafalele vor depăși 80…90 km/h.

În a doua parte a zilei de sâmbătă, 31 martie, ploile vor fi în extindere și în intensificare, astfel că, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă de 15…25 l/mp, iar îndeosebi în Maramureş şi la munte local 30…40 l/mp.

Vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an, însă duminică valorile termice vor scădea semnificativ, chiar și cu 10…12 grade.

În zona montană, duminică, 1 aprilie ploile, se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar spre seară, în special în Carpații Orientali, se va depune strat nou de zăpadă.
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA