Acasă Administrație CNCD A HOTĂRÂT - NU a fost discriminare demersul primarului Cherecheș cu...

CNCD A HOTĂRÂT – NU a fost discriminare demersul primarului Cherecheș cu privire la cerșetorii ridicați din Baia Mare și puși la muncă în folosul comunității!

DISTRIBUIȚI

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis, prin Hotărârea nr. 202 din 10 februarie 2021, în urma reclamația mai multor organizații neguvernamentale cu privire la postările făcute de primarul Cătălin Cherecheș pe Facebook, cu privire la gestionarea problemei cerșetoriei în Baia Mare, că acestea NU sunt discriminatorii.

CNCD i-a dat dreptate lui Cherecheș în privința demersului cu cerșetorii ridicați de pe domeniul public și puși la muncă în folosul comunității. Găsiți hotărârea integrală în galeria foto:

În urmă cu un an am informat opinia publică cu privire la acțiunile colegilor mei de la Direcția Asistență Socială care ridică cerșetorii de pe domeniul public, îi însoțesc la adăpostul public unde beneficiază de diverse servicii și de sprijin, iar ulterior cei care acceptă sunt angrenați în diverse activități pe domeniul public. Astfel responsabilizăm oamenii, le oferim o mână de ajutor, dacă doresc, în schimb le cerem implicare în folosul comunității.

Îi putem ajuta să renunțe la viața pe străzi, să se reabiliteze, să își găsească un loc de muncă, un acoperiș deasupra capului, iar între timp ne pot ajuta să ne facem treaba pentru comunitate. Asta deranjează tot felul de organizații care știu doar să încaseze fonduri și să se lăfăie câțiva în lux, în timp ce grupurile țintă pentru care manifestă se scaldă în aceeași mocirlă.

Sunt obișnuit deja cu faptul că de fiecare dată când fac ceva bun pentru comunitate deranjez pe cineva, supăr vreo organizație, sare un ONG cu acuzații deplasate și în loc să facem treabă bună în Baia Mare, să avem cu toții locul nostru în această comunitate, cu drepturi dar și obligații, stăm și ne judecăm sau ne contrăm și în loc să evoluăm pierdem timp prețios și consumăm inutil resurse (…)

Voi continua să iau decizii grele ori considerate controversate de către unii sau alții, atât timp cât acestea sunt în beneficiul băimărenilor și a orașului nostru. Nu caut să fiu aplaudat, sunt dornic să văd odată acest oraș curat și ordonat, în care toți avem un rost și un rol, drepturi și, bineînțeles, obligații”, a declarat primarul Cătălin Cherecheș.

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA