AcasăMARAMURESUL ISTORICCNA - TELEVIZIUNE - TVR NEWS din 15 noiembrie pe micile ecrane....

CNA – TELEVIZIUNE – TVR NEWS din 15 noiembrie pe micile ecrane. 80% continut de la Euronews

DISTRIBUIȚI

Societatea Română de Televiziune (SRTv) a primit, marţi, aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) de a transforma TVR Info în TVR News. Noul post va emite din 15 noiembrie şi va difuza în mare parte programe ale Euronews, dar şi conţinut produs de Televiziunea Română. CNA a analizat în şedinţa de marţi o solicitare primită de la SRTv de modificare a grilei de program, a structurii şi denumirii TVR Info în TVR News, potrivit Mediafax. La şedinţa de marţi a CNA a participat şi o delegaţie a TVR, în frunte cu Claudiu Săftoiu, preşedinte-director general al Televiziunii Române.

Claudiu Săftoiu a spus că televiziunea paneuropeană Euronews doreşte „un parteneriat pe termen lung”, pe frecvenţa TVR Info, prin care telespectatorul român va putea să aibă acces la conţinutul Euronews, în acelaşi timp cu programele realizate de Televiziunea Română.

80% conţinut de la Euronews

În ceea ce priveşte grila de programe a TVR News, Claudiu Săftoiu a spus că, într-o primă etapă, TVR News va difuza 3% conţinut nou, realizat de Departamentul Ştiri al Televiziunii Române (două jurnale de câte 15 minute, de la orele 16.00 şi 16.30, de luni până vineri, care vor fi realizate în stilul Euronews), va retransmite produse informative de la TVR 1 (telematinalul, linia informativă de la 19.00 – 21.00 şi emisiunea „Prim plan”), în restul timpului urmând să transmită programe ale Euronews.

Din grila depusă la CNA, aproape 80% din programul TVR News va fi reprezentat de conţinut preluat de la Euronews. În ceea ce priveşte programele sportive, acestea vor fi doar în limba română şi vor cuprinde doar materiale pentru care Televiziunea Română deţine drepturile.(Adevarul.ro)

CITESTE MAI MULTE DETALII AICI

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA