AcasăLifestyleClasificarea ramelor de ochelari: iată șapte modele pe care le poți alege!

Clasificarea ramelor de ochelari: iată șapte modele pe care le poți alege!

DISTRIBUIȚI

https://www.pexels.com/photo/stylish-various-eyeglasses-for-vision-correction-4226871/

Achiziționarea unor ochelari, fie că sunt de vedere sau de soare, poate fi un proces complicat, mai ales atunci când îți dorești ca aceștia să fie un accesoriu inedit, care să-ți pună în valoare trăsăturile fizice. Ca să-ți ușurezi, însă, munca, trebuie să știi ce modele de rame sunt disponibile pe piață.

Care sunt criteriile pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vine vorba de alegerea ramelor de ochelari, află mai jos:

În funcție de tipul ramei, acestea se clasifică astfel:

Rame întregi cu cadru complet

Fabricate din plastic ori din metal, aceste rame sunt printre cele mai rezistente, căci în cazul unui șoc sau a unei tensionări, lentilele ochelarilor sunt protejate complet. De asemenea, astfel de rame se potrivesc persoanelor care au fața ovală ori care pur și simplu își doresc să-și evidențieze ochii.

Rame cu jumătate de cadru

Ochelarii cu ramă pe jumătate de cadru pot fi o variantă discretă pentru persoanele care fie au dioptrii mari, fie pentru cele care își doresc să-și sublinieze partea superioară a feței. Astfel de rame sunt elegante și conferă un aspect sofisticat, însă lipsa ramei inferioare face ca lentilele să fie mai predispuse în fața zgârieturilor ori a crăpăturilor.

Fără ramă

Exact așa cum spune numele, ochelarii fără rame sunt cei în cazul cărora lentilele sunt prinse fie pe capse, fie pe șuruburi. Astfel de ochelari sunt recomandați celor care trebuie să-i poarte în permanență, căci au un design minimalist. Din păcate, aceștia au și un dezavantaj, căci sunt mai fragili, astfel că lentilele se pot sparge cu ușurință.

Clasificarea ramelor de ochelari în funcție de formă:

Ochelari cu rame rotunde

În cazul în care simplitatea îți definește stilul vestimentar, atunci poți opta pentru modele de rame rotunde pentru ochelari de vedere. Fie că alegi unii cu rame colorate ori în tonuri neutre, o astfel de pereche îți va sublinia ochii și îți va conferi un plus de rafinament.

Ochelari cu rame dreptunghiulare

Oamenii de toate vârstele preferă ochelarii cu rame dreptunghiulare. Aceștia au lentile mai mari, în unele cazuri marginile sunt rotunjite și, în plus, au o formă sofisticată. Totuși, dacă vrei să te faci remarcată, alege un model într-o culoare neon.

Ochelari cu rame pătrate

Dacă ți se pare inedit să porți ochelari de tocilar, adică acei ochelari cu rame pătrate, nu sta pe gânduri. Astfel de modele sunt potrivite persoanelor care au fața rotundă și, în plus, sunt îndrăznețe, oferind un look ce nu va trece neobservat.

Ochelari cu rame Cat-eye

Ochelarii cu rame Cat-eye, adică sub formă de ochi de pisică, sunt o alegere inspirată pentru persoanele care își doresc un aer retro-chic, poate chiar elegant. Sunt recomandați persoanelor care au fața pătrată, căci le va pune în valoare trăsăturile fizice.

Ochelari cu rame pilot

Ochelarii cu rame pilot nu se vor demoda niciodată. Sunt potriviți atât pentru femei, cât și pentru bărbați și, indiferent că vorbim despre acele modele cu rame cadru complet sau fără rame, ei vor reprezenta o alegere inspirată întotdeauna.

Așadar, alegerea ochelarilor perfecți nu este tocmai un proces simplu, însă, ținând cont de forma feței și de tipurile de rame disponibile pe piață, vei reuși, cu siguranță să te descurci mai ușor și să-ți găsești un model care să te avantajeze.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA