spot_img
AcasăLifestyleMondenCLASAMENT - Delia, lider la încasări din muzică

CLASAMENT – Delia, lider la încasări din muzică

DISTRIBUIȚI

CLASAMENT Interpreta de muzică pop Delia a încasat cei mai mulți bani din drepturi de autor în semestrul patru din 2015 și în primul semestru din 2016.

CLASAMENT  Asta conform informațiilor furnizate de reprezentanții Centrului Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți (CREDIDAM).
Ea este urmată în acest clasament de Connect R, Alex Velea, Andra, Shift, Smiley, DJ Sava, Loredana, Randi și Carla’s Dreams.

Directorul general al CREDIDAM, Ștefan Gheorghiu, a declarat că asociația a ajuns la peste 13.500 de membri direcți și indirecţi la un milion de interpreți străini pe baza acordurilor internaționale.

„Azi, CREDIDAM a împlinit 20 de ani. Ceea ce părea la început un vis quijotesc a devenit una dintre cele mai mari asociații de profil din Europa. Este componentă importantă a societății civile române.

Plecând de la o formulă restrânsă în 1996, de numai 69 de membri, CREDIDAM a ajuns, după 20 de ani, să fie asociația numărul unu a artiștilor interpreți din România, numărând peste 13.500 de membri, artiști români și străini, membri direcți și, indirect, la aproximativ un milion de interpreți străini, în baza acordurile bilaterale”, a afirmat Ștefan Gheorghiu.

Potrivit acestuia, Centrul este singura organizație de gestiune colectivă pentru drepturile artiștilor interpreți din România care are relații cu organisme similare din străinătate.

Are încheiate 35 de acorduri bilaterale cu țări precum Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Elveția, Spania, Marea Britanie.

Citeşte şi INCIDENT LA CONCERT – Artiştii de la Carla’s Dreams au anulat reprezentaţia din cauza unui tânăr

„În 19 ani de activitate, din 1996 până în 2015, CREDIDAM a plătit artiștilor în total 244.820.646 lei. Impozitele către stat sunt în valoare de 100.505.575 lei.

Total sume colectate în 2015 — 40.991.152 lei. Gestiune obligatorie — 27.493.495 lei, iar gestiune facultativă — 13.497.656 lei”, a spus Gheorghiu.

Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de activitate, CREDIDAM a organizat Ziua Porților Deschise. Cu aces prilej s-a prezentat publicului larg noul sediu.

Participanții au putut cunoaște pașii pe care îi are de urmat un artist din momentul înscrierii ca membru.

sursa info

sursa foto

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA