spot_img
Acasăsinucidere maramuresCLASAMENT - Care dintre cântărețe se află în topul celor mai influente...

CLASAMENT – Care dintre cântărețe se află în topul celor mai influente și urmărite conturi de pe Twitter

spot_img

DISTRIBUIȚI

Cu peste 84 de milioane de ”followers” cântăreața americană Katy Perry este utilizatoarea de Twitter cu cei mai mulți abonați (84,58 milioane). Ea îl devansează de departe pe președintele american, Barack Obama, urmărit de 71,20 de milioane de persoane pe această rețea socială, conform unui top al celor mai influente și urmărite conturi de pe Twitter, realizat de agenția France Presse cu ocazia împlinirii la 21 martie a zece ani de la lansarea acestei rețele de socializare.

Contul lui Obama este depășit ca număr de followers și de alte două staruri pop — canadianul Justin Bieber, cu 77,27 milioane de followers, și interpreta americană Taylor Swift (72,96 milioane). La jumătatea acestui top zece realizat de France Presse se află site-ul YouTube (60,54 milioane).

Următoarele cinci poziții sunt ocupate de conturile altor patru artiști și al rețelei înseși: Rihanna (57,34 milioane de followers), Lady Gaga (57,18 milioane), Ellen DeGeneres (55,69 milioane), Twitter (53,49 milioane) și Justin Timberlake (52,76 milioane).

Rețeaua de socializare Twitter sărbătorește la 21 martie zece ani de existență. Lansat în 2006, Twitter și-a făcut treptat un loc în viața de zi cu zi a oamenilor, cu mesajele sale limitate la 140 de caractere și cohorta de hashtaguri, devenind un instrument indispensabil pentru jurnaliști, activiști, celebrități și alte categorii.

Primul tweet a fost publicat la 21 martie 2006 pe contul lui Jack Dorsey, cofondator al site-ului de microblogging: ”tocmai mi-am creat twttr”. Dar acesta a fost un mesaj automat. Dorsey va posta el însuși primul tweet real aproximativ zece minute mai târziu: „îi invit pe colegi”.

Twitter are 320 de milioane de utilizatori activi recenzați în fiecare lună, dintre care 80% pe dispozitive mobile. 254 de milioane sunt din afara Statelor Unite. Un miliard de internauți urmăresc pagini ce conțin tweet-uri.

agerpres.ro

foto promotime.md

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA