spot_img
AcasăActualitateEditorialCIVILIZAȚIE: ZERO! - Distrugem tot ce se construiește, ca mai apoi să...

CIVILIZAȚIE: ZERO! – Distrugem tot ce se construiește, ca mai apoi să aruncăm vina pe alții

spot_img

DISTRIBUIȚI

Imaginea de mai sus a fost realizată ieri, 5 martie, pe strada Gheorghe Bilașcu din Baia Mare și expune aproape la perfecție nivelul de civilizație la care ne situăm în acest moment ca și comunitate, iar principalul motiv este egoismul. Pe scurt, preferăm să ne batem joc de un spațiu verde, (în acest caz) doar pentru a ne parca mașina în buricul târgului și a nu ne deplasa 100 de metri pe jos.

Strada din imagini a fost reabilitată complet chiar anul trecut, fiind inclusă într-un amplu proiect de reabilitate a străzilor din toate cartiere municipiului Baia Mare, proiect inițiat de primarul Cătălin Cherecheș.

Situația nu este nici măcar pe aproape una izolată. Oriunde te-ai duce prin oraș, ai mari șanse să descoperi locuri de joacă vandalizate și acoperite efectiv cu coji de semințe și doze de bere, bănci rupte, spații verzi transformate în veritabile mocirle, coșuri de gunoi stradale îndoite sau rupte, aranjamente florale decimate de cei care „mai rup câte o floare și ei”.

În acest fel, oricât de mult s-ar investi în reabilitări, modernizări și curățenie, munca va fi în zadar. Când categoria de cetățeni care înțelege să parcheze în spațiile destinate pentru parcare, care înțelege să arunce gunoiul la coșul de gunoi sau chiar culege o mizerie de pe stradă și o aruncă la tomberon, care înțelege că “lasă, că merge și așa” sau “și alții fac la fel, numai pe mine m-ai găsit?” trebuie să dispară din viața acesteia, când această categorie de cetățeni va deveni o majoritate, atunci va începe adevărata schimbare.

Adrian Barbur

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA