spot_img
AcasăActualitateSocialCIVILIZAȚIE - Autorităţile Publice Locale din Baia Sprie mai fac un pas...

CIVILIZAȚIE – Autorităţile Publice Locale din Baia Sprie mai fac un pas în buna gospodărire a oraşului

DISTRIBUIȚI

Administrația publică locală din Baia Sprie dovedește încă o dată că poate să gospodărească foarte bine orașul. Astfel, în ultima perioadă, pentru a îmbunătăţi serviciile oferite populaţiei, conducerea primăriei a dispus împrejmuirea majorității containerelor din oraş care sunt destinate colectării deşeurilor menajere, după un model existent deja în oraşul reşedinţă de judeţ.

„Înseamnă că din momentul acela este mult mai uşor, deci dacă eşti civilizat şi arunci în container mizeria pe care o scoţi din gospodărie sau din locuinţă, este mai uşor pentru noi pentru că împrejmuirea nu mai permite ca în jur să fie mizerie împrăştiată”, a declarat Ioan Mariaş, viceprimarul oraşului Baia Sprie.

Pentru a face economii la bugetul care oricum este limitat, toate lucrările de împrejmuire a tomberoanelor din oraş s-au făcut în regie proprie şi în acest fel costurile au scăzut substanţial.

„Bugetul alocat pentru Serviciul Public Organizat este de 45.000 de lei pe un an de zile şi încercăm să fim cât mai eficienţi şi să dăm dovadă că ştim să gospodărim banii oraşului Baia Sprie”, a mai spus Mariaş.

Pe lângă rolul estetic, împrejmuirile tomberoanelor mai au rolul de a proteja depozitele de deşeuri împotriva celor certaţi cu spiritul civic care fie distrugeau containerele, fie împrăştiau mizeria.

Autorităţile locale din Baia Sprie spun că vor continua această activitate până când toate containerele din oraş vor fi împrejmuite, tocmai pentru ca locuitorii oraşului să nu mai fie nevoiţi să îndure priveliştea dezolantă a gunoaielor care erau împrştiate pe zeci de metri pătraţi.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA