AcasăOPINIICirc pentru tetonarea unei bombe

Circ pentru tetonarea unei bombe

DISTRIBUIȚI

– Vă rog să ne spuneți cum își permit interlopii ăştia să pună o bombă într-un spațiu populat?
– Vom cerceta fiecare centimetru pătrat, vom drege, vom afla și vom comunica populației detaliile acestei operațiuni periculoase…
– Vă mulțumim, dăm legătura cu reporterul nostru care are date noi. Organele competente urmăresc pe drumul spre Bacău un grup de 3 suspecți. Se presupune că ei au plasat această bombă. Din sursele noastre este vorba de celebrul explozibil C 4, unul dintre cele mai devastatoare. Rămâneți în legătură cu noi. Acum îl avem la telefon pe expertul nostru comentator…
– Da, mulțumesc, am mai scris despre asemenea atentate și în ziarele Adevărul și Gândul și acesta se înscrie pe linia activităților infracționale ale grupului din Piatra Neamț, condus de frații Mararu. Vă dați seama ce pericol ar reprezenta o asemenea bombă detonată în spațiu populat? Fără îndoială că ne aflăm în fața unui veritabil atentat terorist. Bomba de plastic poate ucide mai mulți oameni. Deci se califică într-un atentat terorist de anvergură!
– Dacă exploda și murea numai unul era un fel de test. Dar în cazul unui număr mare de victime, vorbim de atentat la siguranța națională.
– Vă întrerup! Din sursele noastre un echipaj specializat în pirotehnie de la SRI se îndreaptă în mare viteză spre Piața Neamț. Specialiștii nu pot folosi avionul, nu pot zbura cu elicopterul, iar afară e cam polei…
– Domnule expert, cam câte ore se pot face pe un așa polei până la Piatra Nemț?
– Cam 3 ore!
Schimb canalul. Duduia cu piuneze sub fund e atât de surescitată încât ai impresia că bomba de plastic se află chiar sub piciorușele ei.
– Exclusiv! Exclusiv! Suntem singura televiziune care transmite de la fața locului. Avem în studio pe expertul cutare, șeful sindicatului de experți. Nu-i așa că Neamțul este un loc periculos, domnule Expert? Noi am relatat de atâtea ori despre corupția de la Neamț. Personal am transmis de la fața locului… Iată că acum s-a ajuns la amenințarea unui cartier întreg. Vă amintim că populația a fost evacuată.
– Şi eu am înaintat un memoriu…
– Regiaa, te rog, secvențele cu Șoric…
– Case closed!
– Mulţumesc, avem legătura cu purtătorul de cuvânt al SRI.
– Din informațiile noastre bomba artizanală ar conține o jumătate de kilogram de exploziv C 4, cel folosit de talibani în Afganistan. Dumneavoastră ce părere aveți?
– Vom cerceta compoziția bombei la momentul potrivit. Întâi să o dezamorsăm. Nu vă pot confirma nimic!
– Este adevărat că o echipă de experți se îndreaptă spre Piatra Neamț pentru a participa la dezamorsarea bombei?
– Sigur că da și de îndată ce vom avea noi amănunte vă vom ține la curent.
– Cunoașteți identitatea celor trei suspecți?
– Îmi pare rău, vă rugăm să vă adresați poliției. Nu am dreptul să vă dezvălui asemenea amănunte. La momentul potrivit serviciul nostru vă va zice tot ce vreți.
– Din surse, noi știm că un grup de trei infractori, bănuiți de implicare în plasarea bombei, se îndreaptă spre Bacău.
– Domnișoară, noi monitorizăm toate grupruile infracționale de peste tot și avem în atenție activitatea lor. SRI-ul desfășoară operațiuni complexe, în așa fel încât nimeni să nu poată scăpa! Informați populația să stea liniștită. SRI-ul este la datorie, domnișoară.
Spectacolul devine din ce în ce mai palpitant. Dar și mai comic. Seamănă cu o înscenare școală, de ziua Poliției sau a SRI-ului, menită a arăta românilor cât de vigilente sunt serviciile noastre secrete și cât de deștept acţionează. Ultimele luni, după un val de prostii, de chifle și de abuzuri, au adus și o recoltă spectaculoasă de teroriști prinși prin România. Şi luați la rost, și propuși pentru expulzare. Adică li s-a arătat obrazul, a fost difuzat tărăboiul de rigoare și li s-a arătat obrazul.
– Valeaaa, derbedeilor! N-aveți ce căuta pe teritoriul patriei noastre. Aici Serviciile acționează cu maximum de vigilență. Poate că la împărțirea bugetului ne mai repartizează ceva în plus. Să vezi atunci ce vă facem?
Abia mai târziu aveam să aflu și cât de dotat este SRI. Merg la baie, fac un duș, mă bărbieresc și revin în fața micului ecran. Trec pe alt post. Aceeași isterie, de parcă fiecare televiziune ar fi descoperit singură bomba și muncește cu câte o crainică grăsulie și crăcănată să o dezamorseze.
– Avem legătura cu reporterul nostru. Chiar acum dintr-o mașină cenușie coboară o găină mare cu roți și tentacule metalice. Este robotul care va dezamorsa bomba. Experții români…. Da, avem legătura cu organul local.
Organul local este emoționat:
– Pi la noi pi la Neamțî sî tot pitrec lucuri necurati. Noi am atras atenţia di mult organilor compitenti. Cum să pui bombî așa, în fața bloculii? A murit Jorjică Mararu, acu sî moară și copchiii? In șe țarî traim?
Din marginea cadrului scoate capul îngropat într-o cască un oficial și se înghesuie în cadru. Poate fi de la Antitero, de la pompieri, partid sau chiar un deputat din colegiul cu bombă.
SRI-ști cu mască, cagule, căști, telefoane și stații calcă tacticoși, mai ceva ca militarii americani pe lângă bombele talibanilor, pe lângă un Range Rover.
– Acum o să vedeți în curând tetonarea, pardon detonarea, eu mă ascund într-o scară de bloc. O tulesc, fraților! E un C 4!
– Mașina aceia neagră, nu-i putem pronunța numele, e jipul așela… acela, pardon, că mă mai bâlbâi și eu de iemoție este cea care trebuia să explodeze.
Emoția devine atât de mare încât mi se pare că ecranul e la un pas să se facă țăndări.
– Avem legătura cu purtătoarea de cuvânt a Poliției.
– Doamnă, vă rog să ne confirmați dacă la intrarea în Bacău au fost reținuți cei trei sau cei 6? Unii zic ă ar fi 6 mercenari plătiți de mafia din Nemț să-l trimită la ceruri pi Mararu…
– N-au fost reținuți la Bacău. Au fost reținuți azi noapte în timp ce instalau bomba. Noi i-am urmărit cu mijloace specifice, inclusiv audio. Şi asta încă de la sfârșitul anului. Şi de Crăciun, și de Anul Nou, și din Sfântul Ion i-am filmat tot timpul. Şi azi noapte am stat cu ochii pe iei și i-am filmat operațiunea lor. Şi i-am prins în flagrant și au fost arestați!
Carevasăzică, tâmpiţii ăştia din servicii şi Poliţie au dus lucrurile să ajungă la nivelul unui pericol public pentru un cartier din Piatra Neamţ pentru ca ei să-şi facă spectacolul şi să ne transmită nouă salutări şi bezele.
– Stimați telespectatori, în curând veți asista la tetonarea unei bombe C 4, adică la dejucarea de către SRI a unui atentat terorist. Este o premieră pi care postu nostru o transmite în exclusivitate.
N-a mai vorbit nimeni de bomba adevărată a datoriilor României, a împrumuturilor ce trebuie plătite, a ”stării națiunii” devenită biată operațiune contabilă. Nimeni n-a mai ajuns la discuția despre datoriile României inițiate de Traian Băsescu și Emil Boc. Nici discuția despre cheltuirea banilor n-a mai avut loc.
Vineri, ce zi ploioasă, cenușie și răscolită de găini, rațe, gâște și căței vagabonzi într-un bine regizat spectacol de circ. Despre situația economică și financiară a României n-au scris decât agențiile străine. Românii n-au aflat nimic!
Cornel Nistorescu

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA