AcasăEvenimentCIOARA DE PE GARD - 5.000 de euro pentru o băimăreancă, drept...

CIOARA DE PE GARD – 5.000 de euro pentru o băimăreancă, drept premiu… inventat

DISTRIBUIȚI

Ieri, 26 aprilie, o băimăreancă a sesizat poliţia că a fost victima infracţiunii de înşelăciune.

Ea a declarat că în jurul orei 09.00, o persoană necunoscută, care a pretins a fi un reprezentant al unei societăţi comerciale, a sunat-o şi a anunţat-o că este câştigătoarea unui premiu în valoare de 5 000 de euro. De asemenea, băimăreanca a fost informată că, pentru a intra în posesia premiului, este necesar să achiziţioneze şi să comunice codurile de încărcare a unor cartele de telefonie mobilă, în valoare de 498 de lei. După ce a comunicat codurile cartelelor, băimăreanca şi-a dat seama că a fost înşelată.

Poliţiştii desfăşoară activităţi pentru identificarea autorului şi recuperarea prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de înşelăciune prin metoda „ premiului surpriză”, nu luaţi în considerare telefoanele şi mesajele prin care, fără temei, sunteţi anunţat câştigător al vreunui concurs organizat de o firmă de renume, nu achitaţi niciodată sume în avans pentru ridicarea unor premii şi nu depuneţi bani în conturi necunoscute ca urmare a unor solicitări telefonice.

Nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon, cu atât mai mult cu cât apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de telefon pe care nu-l cunoaşteţi! Niciodată o societate nu vă va solicita aşa ceva!

Dacă suspectaţi comiterea unor astfel de fapte, sesizaţi imediat poliţia pentru a fi demarate verificările care se impun.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA