spot_img
AcasăEvenimentCinci turişti din Cluj, Arad, Neamt si Baia Mare au solicitat intervenţia...

Cinci turişti din Cluj, Arad, Neamt si Baia Mare au solicitat intervenţia jandarmilor montani din Şuior sau Cavnic

DISTRIBUIȚI

În perioada 30 decembrie 2013 – 05 ianuarie 2014,  jandarmii montani au acţionat pe pârtiile de schi pentru a asigura un climat de siguranţă în zona pârtiilor de schi, pe traseele turistice adiacente, atât pentru menţinerea liniştii, cât şi pentru prevenirea infracţiunilor şi îndrumarea turiştilor aflaţi pe traseele montane. 

Jandarmii montani au acţionat în vederea salvării turiştilor aflaţi în dificultate, acţionând în colaborare cu formaţiunile Salvamont. Astfel, cinci turişti au solicitat intervenţia jandarmilor montani din Şuior sau Cavnic.

Jandarmii montani şi salvamontiştii au intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unei femei de 27 de ani, din Neamţ care acuza dureri la nivelul genunchiului, echipajele mixte procedând la imobilizarea genunchiului cu o atelă după care transportarea persoanei cu achia la baza pârtiei, unde a fost preluată de către formaţiunea SMURD.

De asemenea, jandarmii montani au fost sesizaţi că pe o pârtie din staţiunea Cavnic, un tânăr acuza dureri în zona omoplatului stâng. Jandarmii şi salvamontiştii i-au acordat primul ajutor tânărului din Cluj  prin imobilizarea omoplatului cu o faşă după care a fost transportat cu achia la baza pârtiei, de unde a fost preluat de către un echipaj SMURD.

Un al treilea caz în care au intervenit jandarmii montani a fost pentru acordarea primului ajutor unei femei din Baia Mare care s-a accidentat la nivelul genunv’chiului, jandarmii în colaborare cu salvamintiştii acţiuând la imobilizarea genunchiului cu două atele după care a fost transportată cu achia la baza pârtiei, unde a fost preluată de către grupul de prieteni cu care se afla la schi şi transportatăla Spitalul din Baia Mare.

În data de 03 ianuarie a.c., jandarmii montani din Cavnic au mai intervenit pentru acordarea primului ajutor şi transportarea la baza pârtiei a unei femei din Arad care s-a accidentat la nivelul genunchiului.

În data de 04 ianuarie a.c., jandarmii montani din cadrul Postului Montan Şuior au observat o persoană căzut pe pârtia de schi ce prezenta escoriaţii la nivelul feţei.  Persoanei în cauză de 67 ani din Cluj Napoca, i-a fost acordat primul ajutor şi condusă la baza pârtiei.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA