AcasăLifestyleCinci întrebări și răspunsuri despre lentilele de contact colorate

Cinci întrebări și răspunsuri despre lentilele de contact colorate

DISTRIBUIȚI

FOTO: https://unsplash.com/photos/4bmtMXGuVqo

 

Atunci când vrei o schimbare de look, poți alege să îți schimbi tunsoarea, culoarea părului sau garderoba. Însă, sunt și alte metode la care poți apela, cum ar fi lentilele de contact colorate. Acum există o mulțime de culori diferite la lentilele de contact, așa că poți alege foarte ușor o pereche care să ți se potrivească. Iar pe lângă lentilele clasice, există și variante cu efecte speciale, folosite pentru costumațiile de Halloween sau pentru filme și piese de teatru. Așa că dacă te interesează lentilele de contact colorate, iată câteva lucruri esențiale pe care ar trebui să le reții!

De unde pot cumpăra lentile de contact colorate?

Dacă vrei să îți cumperi o pereche de lentile de contact colorate, ar fi indicat să discuți înainte cu un specialist, astfel încât să beneficiezi de un consult. În plus, un specialist îți poate oferi sfaturi și indicații folositoare, astfel încât utilizarea lentilelor să nu îți provoace nicio problemă.

În preajma Halloween-ului, multe persoane sunt dornice să încerce lentile de contact cu efecte speciale, însă și acestea ar trebui cumpărate cu recomandarea unui medic. Ochii sunt extrem de sensibili, iar folosirea unor lentile de contact colorate, realizate din materiale de calitate inferioară, pot cauza alergii, leziuni la nivelul corneei sau chiar orbire.

Atunci când achiziționezi lentile de contact colorate ar fi indicat să ai o prescripție medicală. În prezent, există mai multe branduri care produc lentile de contact colorate, însă fiecare funcționează diferit, tocmai de aceea, lentilele ar trebui verificate de medicul oftalmolog. Lentilele de contact nu ar trebui cumpărate din magazine de costume sau de pe site-uri web care nu sunt acreditate de oftalmologi.

Ce diferență există între lentilele colorate și cele clasice?

Lentilele de contact colorate sunt de fapt lentile obișnuite, vopsite cu coloranți speciali. În urma vopsirii, porțiunea din jurul lentilei devine opacă, în timp ce centrul acesteia rămâne transparent, astfel încât purtătorul să poată vedea.

Dacă porți în mod regulat lentile de contact clasice și te-ai obișnuit deja cu ele, nu vei avea nicio problemă cu lentilele colorate.

Totuși, anumite modele de lentile de contact colorate pot fi puțin mai groase, iar acest lucru poate provoca la început o stare ușoară de disconfort, până când ochii se vor obișnui cu ele.

Pot împrumuta lentile de contact de la prietenii mei?

Lentilele de contact colorate nu ar trebui împrumutate de la prieteni, pentru că la nivelul ochilor pot exista o mulțime de germeni care pot cauza infecții. De asemenea, lentilele colorate purtate de prietenii tăi s-ar putea să nu fie potrivite pentru tine.

Cât timp pot purta lentile de contact colorate?

Deși lentilele de contact colorate sunt opțiunea perfectă atunci când simți nevoia unei schimbări de look, este important să reții că ochii tăi sunt extrem de delicați. Spre deosebire de lentilele de contact obișnuite, cele colorate pot bloca transmiterea oxigenului către ochi. Așa că specialiștii recomandă ca aceste lentile să nu fie purtate pentru o perioadă lungă de timp, pentru că pot crește riscul apariției unei infecții. Iar dacă alegi să cumperi lentilele de contact, fără a consulta un oftalmolog în prealabil, s-ar putea să te expui și mai mult pericolului.

Cum se întrețin lentilele de contact colorate?

Lentilele de contact colorate necesită o îngrijire și o igienizare corectă, după fiecare folosire. Tocmai de aceea este important să ții cont de câteva reguli esențiale. Spre exemplu, lentilele de contact colorate nu ar trebui împrumutate niciodată prietenilor. Acestea sunt dispozitive medicale și sunt adaptate în funcție de recomandările medicului oftalmolog. În plus, schimbarea lentilelor de contact poate provoca transmiterea unor bacterii periculoase, care pot duce la infecții oculare grave, care amenință vederea.

 

După fiecare folosire, lentilele de contact colorate trebuie curățate, dezinfectate și depozitate corespunzător, pentru a evita contaminarea acestora. De asemenea, este important ca lentilele de contact colorate să fie înlocuite la o anumită perioadă de timp, conform instrucțiunilor oferite de medicul oftalmolog.

Dacă ai ochii iritați sau roșii ar fi indicat să eviți purtarea lentilelor de contact, pentru că aceste simptome pot fi de fapt primele semne ale unei infecții oculare.

 

Așadar, cu ajutorul unor lentile de contact colorate îți poți schimba foarte ușor look-ul, însă, pentru a-ți proteja sănătatea ochilor, este necesar să te consulți cu medicul oftalmolog, înainte de a achiziționa o pereche de lentile. Sănătatea și siguranța ochilor tăi sunt extrem de importante!

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA