spot_img
AcasăActualitateSocialCIFRE CRUNTE - Suntem pe primul loc în Europa la capitolul sărăcie. 52,2%...

CIFRE CRUNTE – Suntem pe primul loc în Europa la capitolul sărăcie. 52,2% dintre copiii României fac foamea efectiv

DISTRIBUIȚI

CIFRE CRUNTE Pe 21 martie a fost Ziua Mondială a Asistenței Sociale, care tinde să devină și ziua românilor. Asta pentru că, potrivit datelor oficiale, România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata sărăciei, adică a celor care au nevoie de asistență socială. Iar copiii suferă cel mai mult, scrie Libertatea.

CIFRE CRUNTE  Ce înseamnă sărăcia, din perspectiva unei întâmplări reale… Într-o comună dintr-o zonă defavorizată a Românei, la orele după-amiezii, intră un călător, venit de aiurea, și se uită în galantar: ”Vă rog să îmi dați salamul acela”. Vânzătoarea face ochii mari și întreabă uluită: ”Pe tooot?!…”

Reluând idea din perspectiva cifrelor, în 2014 aveam 40,2% din populaţia României care trăia în sărăcie.

De asemenea, o treime din populație este afectată de privare materială severă, în sensul că nu-și poate permite să achiziționeze articole considerate de necesitate pentru a duce un trai minimal decent.

”Cifrele sunt crunte: 52,2% din copiii României fac foamea efectiv. În acest context trebuie să spun că avem unii dintre cei mai buni asistenți sociali din Uniunea Europeană, dar nu îi folosim eficient”, a spus Ana Rădulescu, director al Asociația Asistenților Sociali din România.

Un sfert din gospodăriile României au ”deficit bugetar”

Institutul Național de Statistică a publicat faptul că o treime dintre gospodăriile din România, respective 32,8%, nu au putut face față cheltuielilor cu venitul total net lunar realizat. Adică, au fost pe deficit bugetar, cum este întreaga țară la nivel instituțional.

Situația copiilor este însă dramatică. Datele Eurostat arată că aproape o treime – adică 32% – din copiii României trăiesc în condiții de lipsuri materiale grave și unul din doi copii este expus riscului de sărăcie sau de excluziune socială.

Datele au fost prezentate în cadrul unei dezbateri, organizate ieri de Institutul pentru Politici Sociale și Administrative împreună cu Asociația Asistenților Sociali din Romania care a avut drept temă ”investiția inteligentă în asistență socială”, cu ocazia Zilei Mondiale a Asistenței Sociale.

continuarea AICI

sursa FOTO

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA