spot_img
AcasăEvenimentSportCICLISM MONTAN - Etapa #5 din Cupa Naţională de Downhill, în...

CICLISM MONTAN – Etapa #5 din Cupa Naţională de Downhill, în acest weekend la Mogoşa

DISTRIBUIȚI

CICLISM MONTAN. O nouă ediţie a concursului de ciclism montan Mogoşa Downhill Challenge va avea loc în 2-3 Septembrie la staţiunea Mogoşa, situată la 17 km de Baia Mare, Maramureş pe DN 18.
Anul 2016 aduce în premieră în ţara noastră, Cupa Naţională de Downhill a României, organizată sub egida Federaţiei Române de Ciclism.

După 2 ani de pauză, Clubul Sportiv Gravity Crew readuce Mogoşa în calendarul competiţional, ca etapa cu numărul 5 din Cupa Naţională de Downhill a României, organizată în colaborare cu Asociaţia Pentru Dezvoltarea Mountainbike-ului în România (ADMR), subegida Federaţiei Române de Ciclism.

Evenimentul se întinde pe durata a două zile, respectiv vineri 02.09.2016 şi sâmbătă 03.09.2016.

Programul evenimentului:

VINERI // 02.09.2016

● 9.00 – 18.00 – Înscrieri
● 09.00 – 16.00 – Antrenamente oficiale
● 16.00 – Trackwalk

SÂMBĂTĂ // 03.09.2016

● 9.30 – 11.30 Antrenamente oficiale
● 12.00 – Calificări
● 14.00 – Finală
● 17.00 – Festivitatea de premiere

Traseul de pe pârtia Mogoşa, până in momentul de faţă cel mai dificil traseu din ţară, nu are modificări majore faţă de ediţiile anterioare. Startul se va da de pe Vârful Mogoşa iar sosirea se va face la baza pârtiei de ski Mogoşa, lângă lacul Bodi. Traseul are o lungime de 2 km şi o diferenţa de nivel de aprox. 500 de metri şi îi aşteaptă pe participanţi cu numeroase obstacole naturale şi artificiale printre care, rockgarden-ul de sus, road gap-ul de la mijloc, secţiunile cu rădăcini şi zona de off camber din pădurea de jos.

Categoriile la care concurenţii se pot înscrie în acest an sunt: Hard Tail, Open, Juniori, Elite, Masters şi Feminin.

Accesul pentru public se face cu telescaunul (Mogoşa / Suior) sau pe jos, pentru cei mai sportivi! Pentru siguranţa tuturor, spectatorii care doresc să se plimbe pe marginea traseului, sunt rugaţi să fie atenţi şi să nu treacă sub nici o formă de banda care marchează traseul.

Zonele de maxim interes recomandate pentru public sunt: rockgarden-ul de sus, şi săritoarea de la mijloc la cota 1000 (sub telescaunul Mogoşa), unde vă aşteaptă şi câteva surprize.

În zona de finish, la baza pârtiei Mogoşa, atmosfera va fii întreţinută de Maximilian Radu Muntean, care va comenta evoluţia sportivilor.

 

Foto credit: Kitsched Photography

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA