AcasăEvenimentCICARLAU - Fantoma unei tinere acuzata de vrajitorie, care ar fi fost...

CICARLAU – Fantoma unei tinere acuzata de vrajitorie, care ar fi fost omorata pentru ca era prea frumoasa, cel mai cunoscut loc bantuit din Romania

DISTRIBUIȚI

În România există aproape 20 de locuri „bântuite” şi unde nu ar trebui să înoptăm. Primul dintre ele, şi cel mai cunoscut, se află în localitatea maramureşeană Cicârlău. Aici se presupune că ar exista fantoma unei tinere fete, care şi în ziua de astăzi mai poate fi văzută ocazional. Poveste pleacă din 1930, când o tânără fată a fost acuzată de vrăjitorie şi apoi omorâtă pentru că era prea frumosă. Zona este cunoscută de şoferi şi ca una în care se întâmplă foarte multe accidente.
Batranii din Cicarlau susţin că s-au întâlnit adesea cu spiritul Palagutei. Tanara ar proveni dintr-o familie saraca, insa frumusetea fetei i-a scos din minti pe barbatii din Cicârlău. Cum toti barbatii se uitau dupa Pălăguţa, femeile din sat au răpit-o intr-o seara şi dus-o în câmp, intr-un lan de porumb, unde ar fi fost omorâtă în bătaie. De atunci sufletul spiritul fetei s-ar intoarce pentru a se razbuna.
Un alt loc de evitat se află lângă localitatea Găeşti pe DN7. Se spune că acum câţiva ani a avut loc un accident în care o tânără şi-a pierdut viaţa chiar în ziua în care trebuia să se căsătorească. De atunci şi până acum, în zona respectivă, au avut loc zeci de accidente rutiere, iar nouă persoane şi-au pierdut viaţa.
Şi castelul Iulia Haşdeu din judeţul Prahova este inclus pe lista locurilor de evitat, după ce se spune că el a fost construit pe baza unor schiţe pe care scriitorul le-a primit în somn, de la fiica sa moartă. În urmă cu mulţi, ani ziarele au relatat că în castel, noaptea se auzea pianul Iuliei cântând şi aplauzele lui Bogdan Petriceicu Haşdeu.
Un alt fenomen paranormal se află în satul băcăuan Filipeşti. Aflat aproape de râul Precista, un vechi conac este considerat casa răului. Proprietatea a trecut prin mâna a mai multor oameni, însă acum el a rămas părăsit. Potrivit unei legende, în subsolul acestui conac au fost încarceraţi opozanţii dictaturii. Localnicii îi îndeamnă pe turiştii să evite subsolul conacului, spunând că acolo sălăşluieşte „ăla rau”.

(sursa: Antena 3.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA