AcasăEvenimentSportCHINTĂ ROYALĂ – Lionel Messi a câștigat al cincilea Balon de Aur!

CHINTĂ ROYALĂ – Lionel Messi a câștigat al cincilea Balon de Aur!

spot_img

DISTRIBUIȚI

După ce a fot primul jucător din lume care a câștigat de patru ori Balonul de Aur, Messi îşi extinde recordul. „Chintă royală”: Al cincilea Balon de Aur pentru Lionel Messi, care a câştigat în 2015 nu mai puţin de 5 trofee cu Barcelona.„Este o onoare să mă aflu aici şi să câştig din nou acest prestigios premiu. Vreau să le mulţumesc colegilor de la Barcelona, fără ei fără îndoială că nu aş fi putut ajunge la aceste performanţe”, a spus decarul catalanilor.

Carli Lloyd este cea mai bună jucătoare din lume în 2015. În vârstă de 33 de ani, jucătoarea din SUA a câştigat Campionatul Mondial, fiind declarată anterior şi cel mai bun playmaker din lume de către IFFHS.

Wendell Lira a câştigat trofeul Puskas, acordat celui mai frumos gol al anului. Mulţi anticipau alte rezultate, de exemplu golul lui Messi, contra lui Bilbao fiind mai bine cotat. Iată mai jos execuţia anului.

FIFA a acordat premiul fair-play pentru toate cluburile şi asociaţiile care au primit sau au ajutat refugiaţi.

Aşa cum era de aşteptat, Luis Enrique a primit trofeul acordat celui mai bun antrenor din 2015. Luis Enrique e al treilea spaniol care se alege cu această distincţie în ultimii 5 ani.

Din păcate, tehnicianul care a câştigat toate trofeele majore cu Barcelona anul trecut nu a putut fi prezent la Gală.

Jill Ellis (SUA) a fost desemnată antrenoarea anului 2015. „Acest trofeu aparţine în egală măsură şi jucătoarelor mele. Le mulţumesc lor în primul lor, dar şi familiei mele şi celor care au crezut în mine”, a spus pe scenă Jill.

CYdfHkmWwAQIkCT

 

 

 

 

 

 

Invitat pe scenă, Messi a fost întrebat despre modul fantastic în care tripleta MSN lucrează.

„Din prima zi în care ne-am cunoscut, am simţit că e chimie între noi. Toată echipa ne-a susţinut şi am reuşit să ajungem la performanţe foarte mari”, a comentat Messi.

A fost anunţat cel mai bun 11 al anului, ales de fotbaliştii profesionişti. Deşi anul trecut a ajuns doar în semifinalele CM, Brazilia dă acum cei mai mulţi jucători în echipa anului: 4. Germania, campioana mondială, are unul singur, pe Neuer.

Şansele lui Cristiano ca să câștige trofeul au fost mari. Steve Harvey e cel care a anunțat câștigătorul. El este prezentatorul care a greşit numele învingătoarei de la Miss World 2015, anunţând-o pe cea de pe locul secund drept câştigătoare. De data asta n-a greșit.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA