spot_img
AcasăAlteleEconomicCHILIPIRURI – Orașul cu cele mai ieftine locuințe din România

CHILIPIRURI – Orașul cu cele mai ieftine locuințe din România

DISTRIBUIȚI

CHILIPIRURI  Cele mai ieftine apartamente din ţară sunt în Reșița. Şomajul sau salariile mici sunt cauza pentru care preţurile rămân scăzute. De exemplu, o garsonieră ajunge la 10.000 de euro.

Prețul apartamentelor din Reșița pornește de la 10 mii de euro și nu depășeşte 50 de mii. Proprietarii de apartamente nu cer mai mult de 400 de euro pe metru pătrat. „E un oraș mort, de-aia. Tinerii or plecat, cine să mai cumpere apartamente?”. „Lumea nu are bani să își cumpere apartamente și de aceea nu se cumpără.”

Economist: „Locuri de muncă sunt puține, salariile sunt foarte mici, care contează foarte mult. Salariile sunt undeva la minimum pe economie se plătește în cele mai multe cazuri și ăsta e unul dintre factori.”

Autoritățile locale susțin că sunt și avantaje. Ioan Popa, primarul Reșiței: „Este în curs de realizare o investiție în parcul industrial, o fabrică a unei societăți comerciale, a doua ca număr de angajați în România, peste 10 mii de angajați. Acest lucru va crea posibilitatea celor care vin în oraș să-și achiziționeze apartamente la preț mic.”

În Reșița, potrivit datelor primăriei, sunt aproximativ 5000 de apartamente fără proprietar. În Zalău, preţul apartamentelor porneşte de la aproximativ 15.000 de euro pentru garsoniere. Cu greu apar locuinţe mai scumpe de 35 de mii de euro.

Bianca Şomlea, reporter Digi24: „Zalăul este unul dintre oraşele cu cele mai ieftine apartamente. Preţul mediu pe metrul pătrat este undeva la 500 de euro. Asta înseamnă că o persoană interesată poate să achiziţioneze un apartament cu două camere la 22.000 de euro sau poate chiar mai puţin.” Preţurile sunt la fel ca anul trecut. Piaţa imobiliară stagnează, iar de construcţii noi nu poate fi vorba.

Sursă

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA