AcasăAdministrațieCHERECHEȘ SE IMPUNE DIN NOU - Parcare blocată ilegal, adusă la starea...

CHERECHEȘ SE IMPUNE DIN NOU – Parcare blocată ilegal, adusă la starea inițială

spot_img

DISTRIBUIȚI

CHERECHEȘ SE IMPUNE DIN NOU  O parcare cu 7 locuri, situată în zona centrală a orașului, pe Bulevardul București, a creat mare scandal în rândul riveranilor. Cu aprobarea ilegală a Comisiei de circulație din cadrul Consiliului Local Baia Mare, în urmă cu 48 de ore au fost montați stâlpi, iar parcarea închisă. Asta în condițiile în care, în zonă, este o penurie de parkinguri.

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare a luat atitudine, decis să facă ordine în oraș. Astfel parcarea va fi adusă la starea inițială, iar membrii Comisiei de circulație din cadrul CL Baia Mare, cei care au luat ilegala decizie, vor fi revocați.

Am constatat faptul că într-un mod nelegal s-a închis parcarea pentru șapte mașini, sunt șapte locuri de parcare într-una dintre cele mai aglomerate zone ale orașului, o zonă în care încercăm să găsim soluții pentru a spori numărul locurilor de parcare în zona intersecției Bulevardului București cu Bulevardul Unirii.

Este o chestiune care în mod nelegal a fost acceptată de Comisia de Circulație, fără să existe pe borderoul de ședință într-un moment în care eu eram plecat din oraș, eram plecat în delegație. Lucrul acesta mă face să desființez Comisia de circulație și să renominalizez alți oameni în această comisie pentru că nu este prima oară când se întâmplă acest lucru. Vedem că se acceptă tot felul de lucrări pentru gaz, pentru curent unde lucrează tot felul de indivizi care uită să repare drumurile pe care le sapă pentru a face aceste lucrări. Lucrul acesta mă revoltă pentru că este o chestiune de dispreț la adresa cetățenilor, care în această zonă cu caracter comercial, cu caracter social important își permit șapte locuri de parcare să le închidă , mai ales că nu deranjează pe nimeni. Avem trotuar lângă, avem suficient spațiu pentru pietoni și mai ales că este o zonă în care de foarte multe ori am avut scandal cu cei care au primit spre retrocedare niște suprafețe de teren acum foarte mulți ani. Dacă aș fi fost eu primar nu aș fi retrocedat un metru de teren în centrul orașului, între blocuri, oameni care vor să se dezvolte aicea și să aglomereze această zonă, iar acest lucru nu pot să-l accept.

Sunt foarte mulți cetățeni care vin cu sesizări, cărora Poliția Locală nu le răspunde în niciun fel. Unui cetățean, care din punctul meu de vedere a revoltat un cartier întreg, vine Poliția Locală și într-o secundă îi dă câștig de cauză împotriva cetățenilor, montând din banii Primăriei, din banii cetățenilor, niște stâlpi, iar lucrul acesta nu pot să-l accept mai ales că sunt și stâlpi din aceștia la preț ridicat și puteam să-i folosim în alte părți, la școli, la grădinițe, poate în alte părți unde aveam de protejat cetățenii sau copiii noștri.

Este o chestiune care mă determină să reformez Comisia de circulație și să mă gândesc foarte atent la modul în care voi gestiona în acord cu legea modul în care voi gestiona și modul de organizare și funcționare a Poliției Locale. În modul acesta de lcuru nu știu de ce trebuie să dăm atâtea salarii unora care pur și simplu nu fac decât să vină să păzească niște muncitori care în dispreț față de cetățeni montează niște balustrade sau niște stâlpi viciind dreptul la la parcare, respectiv generând un deranj pentru cetățenii care locuiesc în zonă, respectiv pentru cetățenii care vin și au activități în zonă.

Așadar, în această secundă am dispus prestatorii noștri de servicii să vină și să demonteze stâlpii, să readucă la forma inițială această parcare, cerându-mi eu scuze cetățenilor din această zonă pentru, pot să spun, nesimțirea pe care au avut-o unii„, a spus Cherecheș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA