spot_img
AcasăEvenimentCHERECHEȘ PUNE “BICIUL” PE DRUSAL: “Nu le permit să își bată joc...

CHERECHEȘ PUNE “BICIUL” PE DRUSAL: “Nu le permit să își bată joc de băimăreni”. Prețul salubrizării pentru cetățeni redus cu 47% la inițiativa primarului: 7 lei în loc de 13 lei plătiți primăriei și nu la Drusal

DISTRIBUIȚI

CHERECHEȘ PUNE “BICIUL” PE DRUSAL  Nemulțumit de modul în care a fost gestionată de –a lungul ultimilor ani activitatea de salubrizare în municipiului Baia Mare, dar și de tarifele percepute pentru colectarea deșeurilor, primarul Cătălin Cherecheș a decis să reformeze din temelii acest sistem. Astfel acesta a inițiat un proiect de hotărâre care stabilește faptul că de la 1 ianuarie 2020 contractele băimăreniilor cu societatea Drusal nu mai functionează, iar locuitorii municipiului Baia Mare vor avea obligația de a plăti doar o taxă de 7 lei /persoană /lună către administrația locală.

Am avut până acum în municipiul Baia Mare există un tarif de 13 lei/ persoană / pe lună prevăzut în contractul pe care fiecare cetățean îl avea cu societatea Drusal, însă în baza noului contract pe care societatea de salubrizare îl are cu Consiliul Județean respectiv cu ADI deșeuri, persoanele fizice nu vor mai încheia contracte cu societatea de salubrizare. În noua formulă propunem reducerea de la 13 lei /persoană/ lună la 7 lei /persoană /lună, sumă care va fi plătită de persoanele fizice, care dețin în proprietate imobile și care au obligația să declare numărul de persoane care locuiesc în imobilul care face obiectul declarației. Taxă se va plăti lunar, existând posibilitatea să poate fi achitată anticipat prin toate metodele clasice sau moderne de plată cuantumul acestea urmând să fie de 7 Ron /pe luna” a spus Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare.

Sunt scutite de la plata taxei de salubrizare :veteranii de război, văduvele de război şi văduvele nerecăsătorite ale veteranilor de război; persoanele cu handicap grav sau accentuat, persoanele încadrate în gradul I de invaliditate şi reprezentanţii legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat şi ai minorilor încadraţi în gradul I de invaliditate.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA