AcasăAdministrațieCHERECHEȘ FACE PROGRAM POLIȚIȘTILOR LOCALI - Trebuie să se asigure că nu...

CHERECHEȘ FACE PROGRAM POLIȚIȘTILOR LOCALI – Trebuie să se asigure că nu vom vedea cai și căruțe în trafic, se vor ocupa și de ridicarea maidanezilor, dar și de controale pentru a depista construcțiile nelegale

spot_img

DISTRIBUIȚI

Primarul Cătălin Cherecheș a susținut joi, 17 august, o nouă conferință de presă în cadrul căreia a prezentat cele mai recente dispoziții trasate celor din administrația locală. De departe, s-a pus accent pe activitatea Poliției Locale, direcție care are o listă de activități de care trebuie să se ocupe cu prioritate în următoarea perioadă.

CHERECHEȘ FACE PROGRAM POLIȚIȘTILOR LOCALI Polițiștii locali vor trebui să se asigure că nu vom mai vedea cai și căruțe în trafic, fapt care este reglementat legal, inclusiv la nivel local, însă măsura nu a fost respectată până acum. Proprietarii de cabaline au fost somați deja în acest sens.

„Poliția Locală nu a gestionat până acum problema cailor și a atelajelor care circulă în municipiul Baia Mare și acest lucru a devenit deja un aspect mai mult decât deranjant. Pentru soluționarea problemei am decis să intervenim într-un mod mult mai hotărât. Vreau să îi mulțumesc doamnei consilier Irina Smical care se implică într-un mod activ în această problemă. Astfel, toți deținătorii legali și ilegali de cai au primit somații. Sunt aproximativ 120 de exemplare identificate pe raza municipiului Baia Mare. Aici mă refer la zona Pirită, Craica, Valea Borcutului și Ferneziu. Din punctul meu de vedere pe raza municipiului Baia Mare nu este permis transportul cu atelaje. Am dat aceste dispoziții de a scoate, în termen de 15 zile de pe raza municipiului Baia Mare transportul sau alte activități cu cai. Cu siguranță că vom găsi iubitori de animale sau alți doritori în zonele rurale care să se poată folosi de aceste animale fără să le sacrifice. De asemenea, avem un contract cu o fermă la Curtuiuș care va păstra acești cai pe o perioadă determinată și astfel vom rezolva această situație”, arată primarul Cătălin Cherecheș.

Un echipaj al Poliției Locale va verifica inclusiv modul în care societățile comerciale țin câini

„Referitor la câinii fără stăpâni, în urma modificării organigramei la Poliția Locală va mai fi înființat un echipaj care se va ocupa cu ridicarea patrupedelor. De asemenea, Adăpostul de câini va fi extins cu un număr de 300 de locuri. Începând cu data de 1 septembrie se vor demara și controale la societățile comerciale pentru a vedea dacă respectă prevederile legale de păstrare a câinilor”, a mai spus primarul municipiului Baia Mare.

Garajele, extinderile, închiderile de balcoane și șarpantele ilegale, în vizorul autorității locale

„Compartimentul Disciplina în Construcții din cadrul Poliției Locale va trebui să finalizeze până la 1 decembrie un raport, o detaliere completă a tuturor construcțiilor nelegale de pe raza municipiului. Este vorba despre construcții, garaje, extinderi, închideri de balcoane și șarpante ilegale. Astfel, a fost stabilit un program pe cartiere, cei de la Disciplina în Construcții având la dispoziție aproximativ două săptămâni pentru fiecare cartier în parte. După ce se va avea o evidență clară a acestor construcții nelegale, autoritatea locală va decide cum procedează pentru fiecare construcție în parte”, susține primarul.

ActualMM

Citește și: http://2.actualmm.ro/situatie-critica-pentru-baimarenii-saraci-cantina-spas-va-prelua-sprijinirea-celor-50-de-cetateni-care-au-nevoie-de-hrana/

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA