AcasăActualitateCHERECHEȘ, DE ZIUA UNIRII PRINCIPATELOR ROMÂNE: „Ar trebui astăzi să sărbătorim în...

CHERECHEȘ, DE ZIUA UNIRII PRINCIPATELOR ROMÂNE: „Ar trebui astăzi să sărbătorim în respect unii față de ceilalți, fără ură și fără dezbinare”

DISTRIBUIȚI

În mesajul său de ziua Unirii Principatelor Române, primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, amintește de valorile pe care noi, românii, ar trebui să le sărbătorim astăzi. Cherecheș transmite însă și un mesaj celor care astăzi conduc țara noastră.

Vă redăm mai jos, integral, mesajul pe care Cătălin Cherecheș l-a postat pe contul său oficial de pe rețeaua de socializare Facebook.

„Noi, românii, ar trebui astăzi să sărbătorim în respect unii față de ceilalți, fără ură și fără dezbinare 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, primul eveniment major care a dus la formarea Românie moderne. Mica Unire a fost înfăptuită pe cele mai nobile și înalte valori și este legată de personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Mica Unire ar trebui să fie un exemplu pentru noi toți, un exemplu de determinare, respect, toleranță și încredere în cei de lângă noi. Este un moment în care conducătorii de astăzi au obligația să înceteze să ne dezinformeze, să înceteze să se gândească doar la ei și partidele lor, să înceteze să respecte mai mult străinii decât românii, să înceteze să se pună în genunchi în fața mai marilor Europei și a lumii, să înceteze să sacrifice destine pentru a-și satisface orgolii și răzbunări mărunte, și să înceapă, în al doisprezecelea ceas, să devină adevărați oameni de stat, adevărați români într-o țară cu oameni iubitori și demni.

Pentru o Românie cu suflet,
Cătălin Cherecheș, Primarul ales al municipiului Baia Mare”

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA