Acasă Actualitate 112 CEREMONIE - Pompierilor maramureșeni li s-a înmânat Drapelul de Luptă al unității

CEREMONIE – Pompierilor maramureșeni li s-a înmânat Drapelul de Luptă al unității

DISTRIBUIȚI

CEREMONIE Momente emoționante, duminică, 14 august, pentru pompierii maramureșeni, cărora în cadrul unei ceremonii militare le-a fost înmânat Drapelul de Luptă al unității.

La ceremonie au participat: inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, senatori și deputați, prefectul județului Maramureș, președintele Consiliului Județean Maramureș, viceprimarul municipiului Baia Mare, reprezentanți ai primăriilor din județul Maramureș,  comandanţi şi şefi ai unităţilor şi instituţiilor aparţinând  Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, cadre militare în rezervă și retragere, dar și cetățeni. De asemenea, Fanfara Municipală” Millenium Band”, dirijor Florian Mătăsaru, a asigurat acompaniamentul întregii ceremonii.

Drapelul de luptă reprezintă un simbol al preţuirii faţă de ţară și este menit să reamintească fiecărui militar tradiţiile poporului român şi ale unităţii căreia îi aparţine, precum şi datoria sacră de a servi cu credinţă patria. Față de tricolorul obişnuit, drapetul de luptă are semne de identificare proprii în sensul că, în cele patru colţuri ale flamurii sunt brodate cu fir aurit, cununi cu două ramuri de stejar care au în interiorul lor semnul de armă, iar pe placa ce susţine acvila cruciată şi pe inelul de pe hampă este inscripţionat numele unităţii.

De asemenea, pe timp de pace, Drapelul se păstrează în condiţii speciale şi este scos din vitrina sigilată doar cu aprobarea comandantului unităţii şi doar la aniversarea anumitor evenimente importante ale ţării ori ale unităţii, fiind apărat de garda drapelului.

CEREMONIE pompieri drapel 2

Sursă text și foto: ISUMM.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA