Acasă sinucidere maramures CEREMONIE - Doi ofiţeri români detaşaţi în cadrul Secretariatului ONU au primit...

CEREMONIE – Doi ofiţeri români detaşaţi în cadrul Secretariatului ONU au primit medalii, în semn de apreciere a activității lor

DISTRIBUIȚI

În data de 19 mai 2016, cu ocazia celebrării Zilei Internaţionale a Căştilor Albastre ONU, la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite, din New York, s-a desfăşurat o ceremonie de medaliere a personalului care își desfăşoară activitatea în cadrul Secretariatului Organizației.

Cu acest prilej, au primit „Medalia ONU” (UN Medal) și doi ofiţeri români – comisar-şef de poliţie Nicoleta Cristache, din cadrul Diviziei de Poliţie, şi locotenent-colonel Dorina Udroiu, din cadrul Oficiului Afacerilor Militare – în semn de recunoaștere a capacității profesionale de excepție și a rezultatelor obţinute de cei doi ofițeri români în activitatea desfăşurată în cadrul Secretariatului ONU. Devotamentul și profesionalismul manifestate în misiunile internaţionale executate în diferite teatre de operaţii au contribuit, de asemenea, la decizia de acordare a acestei înalte distincții ONU.

Ceremonia a fost prezidată de Sub-secretarii Generali ONU Hervé Ladsous, şeful Departamentului pentru Operaţiuni de Menţinere a Păcii, şi Atul Khare, şeful Departamentului de Sprijin în Teren, în prezenţa comandanţilor forţelor militare din cele 16 misiuni de menţinere a păcii sub egida ONU.

Ambasadorul Ion Jinga, Reprezentantul Permanent al României la ONU, le-a felicitat pe cele două reprezentante ale țării noastre, exprimându-și admirația și respectul pentru profesionalismul și dedicația cu care, purtând uniforma de ofițer român, acestea își îndeplinesc misiunile sub drapelul ONU și contribuie, astfel, la promovarea imaginii, reputației și intereselor României în lume. La eveniment au fost prezenți, de asemenea, diplomați români, consilierul militar şi cel de poliţie din cadrul Misiunii României la ONU.

Doamna comisar-şef de poliţie Nicoleta Cristache ocupă, în cadrul Diviziei de Poliţie a ONU, postul de ofiţer responsabil de selecţia şi recrutarea poliţiştilor candidaţi pentru participarea la misiunile ONU de menţinere a păcii. Este absolventă a Academiei de Poliţie “A.I. Cuza”, promoţia 1990. În 1999 a participat la prima Misiune ONU de menţinere a păcii din Bosnia-Herţegovina, în calitate de ofiţer de investigaţie în domeniul drepturilor omului, iar în 2002 și-a desfăşurat activitatea în Misiunea OSCE din Serbia, ca instructor în cadrul Academiei de Poliţie sârbe. În perioada 2005 – 2007 a participat la Misiunea Uniunii Europene din Bosnia-Herţegovina şi a revenit în acelaşi teatru de operaţii în anii 2010 – 2011, în calitate de consilier al adjunctului şefului Misiunii.

Doamna locotenent-colonel Dorina Udroiu este absolventă a Şcolii Militare de Ofițeri Activi „Nicolae Bălcescu”, promoţia 1990. Ca experienţă internaţională, deține două mandate de observator militar în misiunea de menținere a păcii din Coasta de Fildeș – UNOCI. Activitatea desfăşurată ca ofițer de stat major în cadrul Biroului ONU, OSCE şi Inițiative Regionale din Statul Major General al Armatei Române a contribuit la acumularea expertizei necesare pentru ocuparea postului actual de Peacekeeping Affaires Officer din cadrul Departamentului pentru Operaţiuni de Menţinere a Păcii – Oficiul Afacerilor Militare din cadrul Secretariatului ONU.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA