Acasăsinucidere maramuresCERCETAȘI ÎN MISIUNE - Festivalul Luminii se va desfăşura la Consiliul Judeţean...

CERCETAȘI ÎN MISIUNE – Festivalul Luminii se va desfăşura la Consiliul Judeţean Maramureş

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ajuns la a 11-a ediţie, Festivalul Luminii 2015, iniţiat de Organizaţia Naţională „Cercetaşii României”, se va desfăşura în luna mai pe teritoriul întregii ţări. În Maramureş, acţiunea va avea loc vineri 22 mai, începând cu ora 19.00, în parteneriat cu  Consiliul Judeţean Maramureş. Astfel, în intervalul 19.00-22.00, sute de lumânări vor fi aprinse pe scările şi pe terenul din faţa Palatului Administrativ Baia Mare.

Acţiunea, a cărei idee a apărut în 2004 la Cluj Napoca, doreşte să reamintească oamenilor despre frumuseţea lucrurilor mărunte din viaţa lor, dar şi să transforme locul în care trăiesc într-un spaţiu magic pentru câteva ore.

În 2004, la Cluj Napoca, tinerii şi-au unit forţele, realizând un eveniment numit „Seara viselor împlinite”, când s-au realizat 2300 de cutii din hârtie cu lumânări aprinse înăuntru. De atunci, festivalul a continuat în fiecare an, iar în 2008 a devenit eveniment naţional, fiind organizat sincron în mai multe centre locale.

Consiliul Judeţean Maramureş a acceptat să fie partener la un astfel de eveniment, oferind spaţiul de desfăşurare şi întreg sprijinul logistic organizatorilor. Potrivit informaţiilor oferite de organizatori, scopul declarat al evenimentului este crearea unui spaţiu liniştit de deconectare a participanţilor de la viaţa de zi cu zi.

Pe un fond muzical adecvat  şi relaxant, sute de lumânări vor fi aprinse timp de trei ore, vineri 22 mai 2015.  Fiecare eveniment şi activitate organizate de Cercetaşii României are ca scop dezvoltarea pe plan personal a celor care se implică în aceste acţiuni. La Festivalul Luminii sunt implicate toate ramurile de vârstă. Totodată, pentru comunitate, un asemenea eveniment este un prilej de relaxare şi bucurie.

Biroul de presă 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.









TE-AR MAI PUTEA INTERESA