AcasăActualitate112CERCETĂRI - Cinci furturi soluţionate de poliţiştii maramureșeni

CERCETĂRI – Cinci furturi soluţionate de poliţiştii maramureșeni

spot_img

DISTRIBUIȚI

În urma activităţilor de cercetare şi verificare efectuate, poliţiştii maramureşeni au identificat în acest weekend persoanele bănuite de comiterea a cinci furturi.

În patru cazuri prejudiciul a fost recuperat integral şi restituit părţilor vătămate. O persoană a fost reţinută pentru 24 de ore, faţă de alta a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile iar alte trei sunt cercetate în stare de libertate.

În data de 18 mai 2016, Poliţia Municipiului Baia Mare a fost sesizată că persoane necunoscute, prin folosirea de chei potrivite, au pătruns în locuinţa unei băimărence situată pe strada Nicolae Iorga şi au furat bijuterii din aur, laptop-uri precum şi alte bunuri în valoare de 63 000 de lei.
Activităţile de cercetare şi investigare efectuate de poliţişti au dus la identificarea unui băimărean de 56 de ani, bănuit de comiterea faptei. O parte din bunurile sustrase au fost recuperate şi restituite părţii vătămate. Faţă de bănuit s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, cu interdicţia de a părăsi localitatea. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Şi poliţiştii din Cupşeni au recuperat şi restituit unei femei din localitate 400 de euro şi 1200 de lei ce i-au fost sustraşi de către un bărbat de 31 de ani din localitatea Libotin, comuna Cupşeni. Poliţia a stabilit că acesta a pătruns în locuinţa femeii şi a sustras banii dintr-un dulap de haine. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat urmând ca la finalizarea lor să fie dispuse măsuri legale.

La Borşa, investigaţiile efectuate de poliţişti au dus la soluţionarea a două furturi. Poliţiştii au identificat un minor de 13 ani bănuit că a sustras telefonul mobil al unei femei din oraş şi un tânăr de 17 ani bănuit că în timp ce se afla în scara unui bloc de pe strada 22 Decembrie din oraş, a sustras din buzunarul unui localnic suma de 1 000 de lei. În ambele cazuri poliţiştii au reuşit recuperarea prejudiciului iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

Vineri, 03 iunie, administratorul unei societăţi comerciale din Baia Mare a sesizat poliţia cu privire la furtul unui laptop. Autorii au profitat de faptul că uşa societăţii a fost lăsată deschisă, au pătruns în clădire iar din biroul administratorului au sustras bunul în valoare de 2 700 de lei. Investigaţiile efectuate de poliţişti au dus la identificarea unui băimărean de 25 de ani, bănuit de comiterea faptei. Şi în acest caz poliţiştii au reuşit să recupereze bunul sustras şi să-l restituie proprietarului. Bănuitul a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. (foto arhiva)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA