Acasă Actualitate 112 CENTURA DE SIGURANŢĂ E OBLIGATORIE - Poliţiştii Serviciului Rutier au aplicat în...

CENTURA DE SIGURANŢĂ E OBLIGATORIE – Poliţiştii Serviciului Rutier au aplicat în Baia Mare 63 de sancţiuni şoferilor şi pasagerilor care nu au respectat această prevedere

DISTRIBUIȚI

CENTURA DE SIGURANŢĂ E OBLIGATORIE  Până duminică inclusiv, poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş desfăşoară ample acţiuni în scopul determinării conducătorilor auto şi pasagerilor să utilizeze centura de siguranţă ori mijloacele de retenţie omologate pentru copii.

În cadrul activităţilor desfăşurate joi, 14 septembrie 2017, între orele 13.00 şi 15.00, poliţiştii rutieri au oprit pentru control 162 de autovehicule care se deplasau pe raza municipiului Baia Mare.

CENTURA DE SIGURANŢĂ În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 83 de sancţiuni contravenţionale. 63 dintre acestea au fost aplicate şoferilor sau pasagerilor care nu au utilizat centura de siguranţă. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 30.000 de lei.

Conform legislaţiei, atât conducătorii auto, cât şi pasagerii, inclusiv cei de pe bancheta din spate, trebuie să poarte centura de siguranţă.

Nu este doar o obligativitate legală,  ci o măsură de reducere a riscului de victimizare în cazul producerii unui accident rutier: experţii în siguranţă au calculat că şansele de supravieţuire în caz de accident cresc cu peste 50% în cazul utilizării centurii de siguranţă.

Informaţii furnizate de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş

citeşte şi POȚI DEPUNE ȘI TU UN PROIECT! – Bugetarea participativă, o inițiativă care oferă șansa băimărenilor să își transforme ideile în proiecte ale comunității

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA