Acasăsinucidere maramuresCENTRU DE EXPLOATARE – Mii de românce lucrează în condiții de sclavie...

CENTRU DE EXPLOATARE – Mii de românce lucrează în condiții de sclavie în Sicilia

DISTRIBUIȚI

CENTRU DE EXPLOATARE  Mii de femei românce care lucrează în agricultură în provincia Ragusa din Sicilia sunt victime a numeroase abuzuri, inclusiv amenințări și agresiuni sexuale, lucruri care se petrec într-o impunitate aproape totală, relevă un reportaj publicat duminică de săptămânalul britanic The Observer, conform AGERPRES.

Potrivit organizației italiene care apără drepturile imigranților, Proxyma Association, mai mult de jumătate dintre femeile românce care lucrează în fermele din acea zonă sunt obligate să întrețină relații sexuale cu angajatorii lor, iar aproape toate lucrează în condiții de muncă forțată și de exploatare severă.

Poliția locală menționează la rândul ei că aproximativ 7.500 de femei, majoritatea românce, trăiesc și muncesc în condiții de sclavie în fermele din regiunea Ragusa.

Un comandant al carabinierilor din Sicilia a descris această regiune drept un centru al exploatării. „Aceste femei muncesc ca sclavii pe plantație și știm că ele sunt șantajate să întrețină relații sexuale cu proprietarii fermelor sau ai serelor, prin subjugarea lor psihologică”, afirmă comandantul Guido Volpe. „Nu este ușor să investigăm sau să împiedicăm aceste lucruri, întrucât de cele mai multe ori femeile se tem să vorbească”, explică el în continuare.

Multe dintre româncele aflate într-o asemenea situație au acasă în România copii și familii de întreținut și prin urmare se simt obligate să facă unele alegeri disperate, subliniază The Observer, dând exemplul Nicoletei Bolos, care a îndurat violuri și bătăi noapte după noapte. ‘Prima dată, chiar soțul meu mi-a spus că trebuie să fac asta. Proprietarul serei unde ni s-a dat de lucru vroia să se culce cu mine, iar dacă refuzam nu ne-ar mai fi plătit și ne-ar fi dat afară’, povestește ea, menționând că a fost chiar amenințată cu un pistol de către angajator.

„Când am venit aici, am crezut că vin pentru o muncă grea, dar decentă, într-o altă țară europeană, dar am sfârșit prin a deveni sclavi”, continuă Nicoleta Bolos, care, ca și alte românce, a fost ani la rând victima violurilor și abuzurilor comise de patronii locali și de prietenii lor.

„Acolo de unde am venit eu, din Moldova românească, nimeni nu are loc de muncă (…) Salariul mediu acolo este de 200 de euro pe lună. Aici (în Italia) poți câștiga mult mai mult, chiar dacă trebuie să suferi”, mărturisește ea mai departe.

Citește articolul integral, AICI.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA