AcasăEvenimentCENTENARUL, SĂRBĂTORIT DE ELEVI - 100 de ani de la Marea Unire...

CENTENARUL, SĂRBĂTORIT DE ELEVI – 100 de ani de la Marea Unire la Scoala Gimnaziala “Vasile Alecsandri”

spot_img

DISTRIBUIȚI

CENTENARUL, SĂRBĂTORIT DE ELEVI  Emoƫionantul moment din istoria neamului, “Marea Unire”, a fost marcat de elevii Şcolii Gimnaziale “Vasile Alecsandri” Baia Mare încă de la primele ore. În cadrul proiectului educațional “Istorie și identitate la 100 de ani de la Marea Unire”, în parteneriat cu Muzeul de Etnografie și Artă Populară Maramureș, elevii claselor a V-a B si a VI-a B, coordonați de doamnele profesoare Griga Monica și Stanescu Manuela, au realizat o scurtă prezentare a actului de la 1 Decembrie 1918 si a personalităților maramureșene care au luat parte la acest eveniment de importanță majoră din istoria noastră.

Această prezentare a fost urmată de o scurtă scenetă cu titlul “Am fost și eu la Alba Iulia și am văzut Unirea cea Mare”, având în fundal expoziția realizată în cadrul acestui proiect.

Elevii claselor a VII-a A si a VIII-a C, coordonați de doamna profesoară Cordea Corina, au adus istoria în prezent prin intermediul a două scenete cu temă contemporană, cu referire la modul în care sărbătoresc românii, din sate și orașe, Marea Unire. Această activitate a fost urmată de o masă bogată, cu bucate tradiționale românești, aduse și degustate de elevii participanți la proiect.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA