AcasăLifestyleCele mai uimitoare locuri de văzut în Portugalia

Cele mai uimitoare locuri de văzut în Portugalia

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-ifvjs 

 

Una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță este Portugalia, o țară superbă, cu o natură generoasă, oameni ospitalieri și atracții turistice faimoase în lumea întreagă. Dacă te-ai decis să mergi într-o aventură lusitană, iată care sunt cele mai frumoase locuri pe care să le vizitezi.

Cabo de Roca – locul unde se termină Europa

Dacă ajungi în Portugalia, trebie să mergi la promontoriul Cabo de Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale, considerat acum patru secole ca fiind capătul lumii. Capul Roca se află la 41 km de Lisabona și 15 km distanță de Cascais.

Priveliștea este de vis, cu stânci înalte, valuri uriașe și o panoramă impresionantă asupra întregului țărm. Farul vechi, așezările pescărești și căsuțele tradiționale azulejos sporesc farmecul acestui loc unic.

Madeira și Azore – insule exotice la doi pași de Europa

Itinerariul tău pentru vacanța în Portugalia va cuprinde și insulele din arhipelagurile Madeira și Azore. Aceste locuri exotice se află la doar 5-6 ore de zbor din România și îi întâmpină pe turiști cu peisaje tropicale și distracție non-stop.  Te vei delecta cu specialități din pește, mai ales bacalhau, și fructe de mare, pregătite în sute de feluri, gustoase și apetisante.

Cele mai cunoscute destinații insulare sunt Porto Santo, Madeira, São Miguel, Pico, Terceira, São Jorge, Florisch și Fayal. Aici vremea este plăcută pe toată durata anului, astfel că sezonul turistic este deschis și în perioada rece, când acasă purtăm paltoane și mănuși.

Lisabona – un oraș cu mare tradiție și varietate culturală

Pentru că se află la întâlnirea Europei cu Africa, Lisabona are o istorie furtunoasă și o cultură impresionantă, cu influențe spaniole, coloniale și maure. Un concediu în capitala lusitană reprezintă o călătorie prin timp, împreună cu navigatorii mărilor și oceanelor, cuceritorii vastelor întinderi verzi.

Arhitectura deosebită, atmosfera ospitalieră și veselia oamenilor fac din Lisabona unul dintre cele mai frumoase orașe europene. Te vei plimba cu plăcere prin parcurile vaste, adevărate păduri urbane: Douro, Alvão, Arrábida sau Ria Formosa. Vei aprecia desertul național portughez, denumit pasteis de nata, un foietaj foarte fin, cu sos de vanilie și ou.

Porto – cetatea vinurilor aromate

Printre cele mai cunoscute vinuri din lume este cel de Porto, ce poartă numele orașului portughez unde soarele strălucește cel mai mult dintre toate regiunile țării. Aici vei degusta zeci de soiuri de vin roșu, cu tărie mai mare decât cele cu care te-ai obișnuit în alte locuri, și cu o aromă inconfundabilă.

Dacă îți plac vinurile albe, ai la dispoziție o specialitate locală interesantă,  vinho verde, cu arome proaspete de fructe și florale. Iar pentru o experiență portugheză totală, trebuie să guști sangria, cea mai cunoscută băutură pe bază de vin roșu, un adevărat simbol al regiunii iberice. Privește apusurile lusitane, colorate și spectaculoase, ascultă un fado plin de pasiune și bucură-te de concediul tău în Portugalia, țara locurilor uimitoare.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA