AcasăLifestyleCele mai frecvente probleme de sănătate ale copiilor și cum să le...

Cele mai frecvente probleme de sănătate ale copiilor și cum să le previi

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursă foto: Unsplash.com

Pe lângă micile accidente pe care fiecare copil le experimentează în copilărie (cade, se zgârie, se julește sau se învinețește), apar la un moment dat și anumite probleme de sănătate.

Sănătatea copilului este cea mai importantă, iar tu, ca părinte, trebuie să fii mereu informat, astfel încât să știi ce să faci când cel mic întâmpină dificultăți. Mai jos găsești cele mai frecvente 4 probleme de sănătate ale copiilor și metode prin care poți să le previi:

Gripa

Gripa este una dintre cele mai întâlnite probleme de sănătate în rândul copiilor. Pe scurt, aceasta este o boală respiratorie contagioasă care, de regulă, provine de la anumite virusuri gripale.

Gripa se poate manifesta într-o formă ușoară sau prin anumite complicații în funcție de persoană, de aceea se recomandă administrarea vaccinului antigripal. De asemenea, un abonament medical este o plasă de siguranță pentru orice afecțiune.

Simptome: febră, durere de gât, dureri de cap, oboseală, dureri musculare, tuse sau vărsături și diaree.

Prevenție: Administrarea de antivirale care reduc simptomele și care pot scurta perioada de îmbolnăvire cu câteva zile. În plus, antiviralele previn și anumite complicații care pot apărea.

Răceala

Răceala este o infecție a tractului respirator superior (nas și gât) și este foarte des întâlnită în rândul celor mici, deoarece aceștia nu au un sistem imunitar complet dezvoltat. De aceea, pot răci chiar și de 8 ori pe an.

Virusul care provoacă răceala se răspândește foarte ușor prin aer și prin contact. Astfel că igiena personală, spălatul mâinilor sunt pași de prevenție extrem de importanți.

Simptome: strănut, durere de gât, rinoree, tuse, mucus în gât, ochi umezi, febră sau nas înfundat.

Trebuie reținut că simptomele răcelii pot ține până la 10 zile.

Prevenție: Recomandă-i copilului tău să se odihnească mai mult și să consume mai multe lichide în această perioadă. Băuturile calde: ceaiurile, ciocolata caldă, laptele încălzit, toate ajută.

Pentru tratarea simptomelor îi poți administra medicamente pentru scăderea febrei sau pentru durerile pe care le are. Totuși, cel mai bine este să mergi la un medic pediatru pentru recomandarea unui tratament potrivit.

Este esențial să afli ce tip de gripă are, pentru că unele tipuri de gripă necesită medicamente care se pot procura doar pe bază de rețetă.

Pojarul

Pojarul este o boală contagioasă care se răspândește prin aer. Mai exact, când o persoană care are această boală tușește și strănută, virusul se poate transmite persoanelor aflate în apropiere.

Simptome: rinoree, ochi roșii, febră sau tuse, apariția unor pete mici și roșii pe întregul corp.

Prevenție: Se poate preveni prin vaccinare cu vaccinul MMR care va proteja copilul de pojar, oreion și rubeolă. Având în vedere că pojarul este o boală virală, nu există un tratament special pe care copilul îl poate urma. Acesta trebuie să consume mai multe lichide și să se odihnească suficient, iar dacă este nevoie, să i se administreze de către părinți un medicament pentru febră (care să nu aibă aspirină în componența sa).

Cum poți avea grijă de cel mic cu MedLife?

Dacă dorești servicii medicale calitative, abonamentele MedLife sunt opțiunea ideală. Cel mic va avea acces la servicii profesioniste de diagnosticare și prevenție în sute de laboratoare, clinici, hyperclinici și spitale MedLife. Iată cum poți face un abonament MedLife pentru copilul tău:

  1. Intri pe site-ul MedLife la secțiunea de abonamente individuale.
  2. Alegi un tip de abonament. Ai la dispoziție 3 tipuri de abonamente individuale Grijă pentru copii din care să alegi ce ți se potrivește.
  3. Selectezi intervalul la care vrei să plătești abonamentul: trimestrial, semestrial sau anual.
  4. Urmezi pașii de completare a formularului și apoi semnezi contractul.
  5. Faci plata online.

Bolile copiilor sunt deseori momente dificile ce apar în viața de părinte, dar prin informare și cu multă atenție vei reuși să îl ajuți pe cel mic să se vindece.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA