spot_img
AcasăLifestyleCele mai bune uleiuri pentru scopuri diverse

Cele mai bune uleiuri pentru scopuri diverse

DISTRIBUIȚI

Prin specificul pe care îl au, uleiurile pot fi realizate din diverse produse. De măsline, de floarea soarelui, de porumb, de arahide sau de alte produse, există numeroase variante de obținere a uleiului, iar diferențele semnificative apar mai ales în funcție de utilizarea pe care o are fiecare dintre acestea.

Este important să știi cum să alegi uleiul în funcție de nevoile pe care le ai, de gusturile personale, respectiv de utilitatea pe care o au acestea. Mai ales că este vorba despre folosirea unor uleiuri clasice care au căpătat astăzi altfel de scopuri.

Uleiurile vegetale, utilitate înainte de toate

Cu ajutorul unui ulei vegetal nu faci doar mâncare, ci ai posibilitatea de  le folosi în diverse scopuri. Un singur lucru pare a fi cert din punct de vedere al compoziției pe care la  au uleiuri vegetale: acestea sunt fabricate din 100% grăsimi, ceea ce le face deosebit de bogate în calorii. Diferența dintre acestea este dată nu de produsul în sine care este utilizat în producerea lui, ci de faptul că pot exista mai multe soiuri de plante, pot fi recoltate în momente diferite, diferă metoda de extracție etc.

Uleiul de floarea-soarelui este una dintre cele mai populare alegeri atunci când vine vorba despre utilizarea unui ulei în industria alimentară. Uleiul de floarea-soarelui poate fi utilizat pentru copt și prăjit, pentru a-l adăuga în diverse preparate sau în alte scopuri în bucătărie. În același fel este utilizat și uleiul de rapiță, un ulei care are un preț accesibil, dar are o compoziți asemănătoare celui de măsline. Acesta este bogat în grăsimi mononesaturate și polinesaturate, grăsimi care au dovedit beneficii în reducerea colesterolului rău din sângele nostru. Și datorită conținutului ridicat de grăsimi polinesaturate, este un ulei care rezistă bine căldurii din timpul gătitului, respectiv temperaturilor înalte. Trio-ul perfect este completat de uleiul de măsline, un ulei apreciat pentru gustul deosebit, fiind prieten al celor mai gustoase salate.

Uleiurile de masaj, apreciate pentru utilitate, arome și alte beneficii

Numeroasele uleiuri de masaj folosite în scopul precizat de însăși denumirea acestora sunt nu numai necesare, ci pot avea chiar beneficii pentru sănătate. Uleiurile de masaj sunt uleiuri utilizate de terapeuții în masaj nu numai pentru a-i ajuta în mișcările pe care le fac pe pielea pacientului, ci și în tratarea diverselor afecțiuni. Din categoria uleiurilor de masaj, fac mai ales în ultima vreme și uleiuri esentiale folosite mai ales pentru beneficiile pe care le au asupra sănătății.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA