AcasăLifestyleCele mai bune alegeri pentru a avea o afacere de top

Cele mai bune alegeri pentru a avea o afacere de top

DISTRIBUIȚI

Indiferent de ce facem, in viata de zi cu zi, la munca, acasa, activitati recreative sau productive, care sa ne aduca placere sau un anume profit, ne dorim sa fim cei mai buni. Asa sta cazul si in ceea ce priveste o firma. Inca de la deschiderea acesteia, chiar si ca una de mici dimensiuni, fizica sau in mediul online, se doreste in timp extinderea si dezvoltarea sa precum si obtinerea unui numar in crestere de clienti si astfel si un profit care sa creasca in mod constant prin oferirea de produse si servicii clientilor.

Pentru ca exista atat firme de top, care ofera calitate cat si firme care ofera produse slabe calitativ care nu pot satisface in totalitate necesitatile consumatorilor, in timp au fost implementate diverse coditii, norme, prin care un producator, un vanzator, sa dovedeasca ca ofera ceva de calitate care atinge nivelurile cerute. Acestea poarta acum numele de certificari ISO, realizate si impuse de Organizatia Internationala de Standardizare.

Unul dintre cele mai importante standarde, de care pot ține cont clienții și cei ce colaborează cu o firma este standardul pentru managementul calității, care garantează calitatea produselor și serviciilor oferite de acea firma. Pe această baza, pot fi obținuți clienți mai importanți, unele firme realizând produse și servicii specifice pentru diverse domenii și dedicate altor firme, nu numai clienților persoane fizice. În acest sens, este destul de probabil că cei ce vor să cumpere de la firma producătoare să aibă anumite condiții, pretenții am putea spune, în ceea ce privește mai ales calitatea.

Un certificat ISO este de ajutor in situatii precum o credibilitatea mai mare din partea clientilor dar si a partenerilor, siguranta ca ceea ce ce realizeaza firma este de calitate, posibilitatea de a lua parte la proiecte speciale unde un astfel de certificat este obligatoriu pentru a putea fi luata in calcul si asa mai departe. Exista asadar mai multe tipuri de certificari ISO, reprezentate prin numere. Acestea sunt standarde internationale aprobate in urma cu multi ani si utilizate in prezent de companii din peste 100 de tari, atat cele care activeaza doar la nivele locale cat si cele multinationale.

De asemenea, important de mentionat este ca, indiferent de ce certificare detine o firma, acestea au o durata temporara doar, de cativa ani, de regula de 3, dupa care trebuie reinnoite. Nu este cazul sa va ingrijorati pentru ca aceste procese por fi realizate, la fel de rapid si eficient, de acceasi firma pe care ati ales-o initial dar si de o alta, cat timp este acreditata, desigur. Alegand o firma buna de la care sa se obtina certificarile ISO, recertificarea, asa cum se numeste, se face rapid. Luand in calcul cei 3 ani, in primul si in al doilea se realizeaza diverse audite care au ca scop luarea la cunoscinta a respectarii conditiilor impuse de un anumit standard intr-o firma iar in al 3-lea se realizeaza procesul de recertificare, daca firma doreste asta. Acest proces se va realiza acum automat, rapid si simplu, firma fiind deja inregistrata la organizatia internationala.

Astfel, etapele obtinerii si reinnoirii unui certificat ISO ar putea fi urmatoarele:

  • Transmiterea ofertei.
  • Completarea si semnarea contractului.
  • Programarea acticitatilor premergatoare certificarii.
  • Auditul de certificare. Întocmirea rapoartelor necesare.
  • Verificarea documentației de audit și închiderea neconformităților.
  • Eliberarea certificatul.
  • Auditul de supraveghere 1. Se constată că sistemul este menținut și îmbunătățit printr-un nou audit la 1 an de la încheierea auditului de certificare.
  • Auditul de supraveghere 2. Se constată că sistemul este menținut și îmbunătățit print-un nou audit la 2 ani de la încheierea auditului de certificare.
  • Recertificarea. În vederea mentinerii continuitatii, auditul de recertificare trebuie efectuat in apropierea datei expirarii certificatelor.

Aceste etape difera desigur si de la o firma de certificare la alta precum si in functie de alate aspecte precum numarul de certificari pe care le are o firma, pe care doreste sa le continue dupa cei 3 ani si asa mai departe. Iar alegerea unei firme de certificare trebuie facuta cu grija, cele mai importante lucruri de tinut minte fiind ca aceasta sa fie acreditata dar si destul de cunoscuta si recomandata de cat mai multi clienti.

Exista de asemenea si firma, organisme de certificare neacreditate, adica care nu sunt inscrise la organizatia ISO sau care nu sunt recunoscute de aceasta si care ofera certificari la preturi mai mici dar si la calitate mai slaba poate. Acestea un ajuta din pacate la fel de mult ca cele acreditate si asfel, nu este indicata realizarea unei astfel de investitii. Accesand link-ul https://iso9001.ro/, puteti gasi informatii despre asta alturi de toate detaliile necesare despre o certificare, de la cele pentru managementul calitatii si pana la cele pentru securitatea informationala.

La firma noastra va pune la dispozitie o gama variata de certificari ISO cu ajutorul carora sa va diferentiati de competitorii de pe piata, sa va dezvoltati rapid si corect si sa deveniti cat mai cunoscuti, printre primele alegeri ale clientilor mereu.

Prin implementareaa acestor standarde alaturi de alte solutii eficiente si moderne, recunoscute si apreciate de clienti, parteneri de afaceri si colaboratori, o afacere va avea mult mai mult succes, atat pe termen scurt cat si pe termen lung, fiind mentinute standardele implementate o data cu obtinerea unei anumite certificari. Cu investitii initiale mai mari precum si implicare din partea celor ce detin o afacere, totul devine posibil mai usor.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA