AcasăEvenimentCeea ce trebuia să se întâmple, chiar se întâmplă! USL a declanșat...

Ceea ce trebuia să se întâmple, chiar se întâmplă! USL a declanșat Jihad-ul împotriva portocaliilor și al președintelui Băsescu!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Nu-i nicio noutate faptul că toți cei care au dorit cu ardoare (nu mă refer la membri USL) schimbarea regimului politic din România, au fost un pic dezamăgiți de felul în care a acționat Guvernul Ponta de la instalare și până acum. Nemulțumirile au apărut mai ales datorită lipsei de fermitate în raport cu unele instituții ale statului rămase sub comanda portocaliilor, dar și cu președinția. S-a ajuns zilele trecute să se spună că structuriile vechi fac de fapt regula jocurilor de pe scena politică românească, noii guvernanții fiind niște bieți păpușari ale căror mișcării sunt dirijate din alte cabine(te). Nu a fost departe momentul în care să se spună hotărât ceva de genul ”pleacă ai voștri, vin ai noștri, noi rămânem tot ca proștii”. Asta până azi, o caniculară zi de vară, în care scena politică a explodat pur și simplu. Să luăm evenimentele pe rând, așa cum s-au derulat ele.

1. Surse din cadrul UDMR au declarat la primele ore ale dimineții ca Uniunea merge pe mana Uniunii SociaL Liberale: „Se va merge cu revocarile pe toata linia”, a indicat un inalt responsabil din conducerea UDMR. Potrivit informatiilor dimineata a avut loc in Palatul Parlmentului intr-o locatie necunoscuta, o intalnire intre Crin Antonescu si Victor Ponta din partea USL, Kelemen Hunor, Marko Bela si Laszlo Borbely. UDMR s-a angajat sa mearga pe mana USL in timp ce USL va sustine anumite proiecte ale Uniunii. Daca tinem cont ca USL si-a asigurat inca de ieri si sprijinul Grupului Minoritatilor Nationale + acordul cu UNPR-ul… e foarte clar ca aveau să se întâmple lucruri deosebite pe parcursul zilei.

2. În sesiune extraordinară, Parlamentul l-a validat pe Claudiu Săftoiu ca preşedinte – director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), cu 265 de voturi „pentru” şi 5 voturi „împotrivă”. După votul Parlamentului, Claudiu Săftoiu a depus jurământul în faţa plenului.
Legislativul nu l-a putut numi pe 26 iunie pe Săftoiu în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, deoarece, atunci, preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a anunţat că lipsesc 20 de parlamentari pentru a fi în cvorum.
Ovidiu Miculescu a fost validat marţi de Parlament, după ce în aceeaşi zi el a fost validat ca preşedinte – director general al Radioului Public şi de Comisiile de cultură ale Parlamentului, cu 17 voturi „pentru” şi 4 „abţineri”. Miculescu a fost desemnat pentru această funcţie de membrii Consiliului de Administraţie al SRR.
Ovidiu Miculescu a fost susţinut pentru această funcţie de USL, după ce, vinerea trecută, Demeter Andras a anunţat că renunţă la funcţia de preşedinte-director general al Radioului Public, mandat pentru care fusese numit în iunie 2010, fiind susţinut de UDMR. Totuşi, deşi a renunţat la funcţia de preşedinte-director general, Demeter Andras şi-a păstrat calitatea de membru în CA al SRR.

3. Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dezătut cererea de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu, cerută de grupurile parlamentare ale PSD şi PNL. USL a susţinut că acesta a utilizat prerogativele constituţionale şi legale pentru a servi interesele politice ale PDL, că s-a pronunţat în mod repetat asupra unor probleme politice fără să fi fost sesizat, invocând inclusiv sesizarea în cazul ICR. Prevederile legale invocate de USL sunt art. 58 alineatul 1 şi art. 59 alineatul 1 din Constituţie referitoare la rolul Avocatului Poporului şi la modul în care îşi exercită atribuţiile şi articolele 2 şi 8 din legea de funcţionare a instituţiei, care stabilesc că este autoritate publică autonomă şi independentă faţă de orice autoritate publică şi că jurământul depus de Avocatul Poporului cuprinde şi îndatorirea acestuia de „a-şi îndeplini cu bună credinţă şi imparţialitate atribuţiile”. Valer Dorneanu va fi cel care va ocupa funcția revocatului Gheorghe Iancu.

4. Parlamentarii USL propun revocarea lui Vasile Blaga, președintele Senatului, și a Robertei Anastase, președintele Camerei Deputaților. Chestiunea se va tranșa în după-amiaza zilei, dar soarta celor doi este deja pecetluită. Cei doi lideri PDL vor fi înlocuiți de Crin Antonescu, respectiv Valeriu Zgonea.

5. Sesiunea extraordinară a Parlamentului se va derula până vineri. După ce au fost parcurși cei patru pași pomeniți mai sus, ar fi normal ca în ultima sau penultima zi să se prezinte documentele pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu. Cum majoritate parlamentară există, sunt mari șanse ca săptămâna viitoare președinte interimar al României să fie… Crin Antonescu! Având în vedere cota de popularitate de care se ”bucură” Traian Băsescu în sondaje, am spune că revocarea acestuia este firească și necesară.
Grigore Ciascai

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA