AcasăAlteleEconomicCE ZIC ANALIȘTII - România a avut cea mai mare creştere economică...

CE ZIC ANALIȘTII – România a avut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în primul trimestru din 2017

DISTRIBUIȚI

Analiştii economici consultaţi de MEDIAFAX arată că România a înregistrat cea mai mare creştere a PIB din UE în primul trimestru din 2017 pe baza stimulării consumului, ceea ce a condus la o creştere a importurilor. Adică consumăm ceea ce produc alţii.

Analiştii economici consultaţi de MEDIAFAX arată că România a înregistrat cea mai mare creştere a PIB din UE în primul trimestru din 2017 pe baza stimulării consumului, ceea ce a condus la o creştere a importurilor. Adică folosim ceea ce produc alţii.

“Cred că este bine că avem creştere de venituri, dar este periculos să ne lăsăm ameţiţi de creşterile acestea şi să considerăm că sunt garantate şi vor merge la nesfârşit. Este o mişcare riscantă să creşti întâi salariile şi apoi să aştepţi să crească producţia. Oricând tendinţa se poate inversa şi te poţi trezi că nu ai de unde să plăteşti aceste salarii. În 2008 au crescut salariile într-o veselie, inclusiv 50% la Educaţie, cum a decis Parlamentul, apoi s-au trezit că nu au de unde să plătească. Miliarde de euro care sunt castigate în Justiţie de către profesori şi care afectează bugetul de stat de ani de zile. Au fost eşalonate la plată şi grevează şi azi bugetul”, spune Dochia.

Iar, Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) spune că stimularea consumului a determinat creşterea importurilor, dezechilibrând balanţa comercială şi că, în prezent, consumăm ceea ce produc alţii.

Continuarea, AICI.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA