AcasăLifestyleCe trebuie să ştii înainte de a-ţi cumpăra a doua maşină

Ce trebuie să ştii înainte de a-ţi cumpăra a doua maşină

DISTRIBUIȚI

sursa foto: https://pixabay.com/photos/car-automobile-wagon-cars-trade-718781/

 

De multe ori, a doua maşină în familie nu reprezintă un lux, ci o necesitate. Dacă ambii părinţi sunt posesori de permis de conducere, îşi pot împărţi sarcinile cotidiene cum ar fi transportul copiilor la şcoală sau diverse activităţi, cumpărături şi serviciu. Există şi posibilitatea de a avea o maşină de clasă superioară, pe care o poţi proteja doar pentru drumurile mai importante. În această situaţie, achiziţia unei maşini de oraş pentru naveta zilnică este soluţia salvatoare. Iată ce trebuie să ştii înainte de a alege al doilea automobil:

Cine o va conduce?

Este important să iei în calcul şoferul care va parcurge cei mai mulţi kilometri cu cea de-a doua maşină. Dacă este soţia, varianta recomandată este un autoturism de clasă medie, preferabil cu transmisie automată. Acestea sunt uşor de condus şi de parcat în orice condiţii. Dacă o cumperi tot pentru tine, poţi alege în funcţie de buget, de gusturi sau de nevoi. Spre exemplu, poţi folosi a doua maşină pentru o afacere personală, aşadar vei alege din gama de utilitare.

Câţi kilometri va parcurge?

Numărul de kilometri pe care îl vei parcurge cu a doua maşină este important pentru alegerea motorizării potrivite. Maşinile diesel sunt mai scumpe la achiziţie şi la întreţinere, însă investiţia se amortizează prin consumul redus de carburant dacă parcurgi mai mult de 15.000 de kilometri anual. Comparativ, maşinile propulsate pe benzină sunt mai ieftine ca preţ şi revizii, însă au un consum mai mare. Cu toate acestea, dacă nu depăşeşti cu mult 10.000 de kilometri parcurşi într-un an, reprezintă varianta câştigătoare. Tot pentru maşinile care merg foarte mult există alternativa combustibilului mai ieftin, cum sunt instalaţiile GPL.

În ce fel de trafic?

Condiţiile de drum influenţează durata de viaţă a unei maşini. Pentru traficul infernal din capitală şi majoritatea oraşelor, un motor diesel se justifică doar dacă ieşi cel puţin o dată pe săptămână, în week-end, la drum lung, pentru a curăţa injectoarele de tot ce au acumulat la viteze mici prin aglomeraţie. Dacă infrastructura este precară, alege un vehicul cu garda înaltă, care trece uşor peste borduri, linii de tramvai sau alte obstacole. În aceste condiţii, trebuie să fii pregătit şi pentru mici intervenţii pe care le poţi face personal la maşină. Pe bramitech.ro, găseşti materiale şi consumabile service care te ajută să-ţi protejezi maşina în timpul lucrărilor din atelier.

Variantele hibrid sau electric

O soluţie pentru traficul urban o reprezintă maşinile cu motoare hibrid sau electrice. Acestea au marele avantaj al tichetelor suportate de stat din preţul de achiziţie. În plus, îţi aduc anumite facilităţi fiscale şi locuri de parcare gratuit. Pentru naveta zilnică vei avea costuri de transport mici în cazul hibridelor sau aproape de zero pentru plug-in sau full electrice.

Cât costă întreţinerea

Din punct de vedere economic, o maşină nu înseamnă doar costul de achiziţie. Trebuie să iei în calcul cheltuielile curente de întreţinere. Aici, se numără consumul de carburant, asigurările, impozitul datorat statului, reviziile şi reparaţiile curente. O maşină nouă, aflată în garanţie, te scuteşte de multe griji. O variantă rulată, mai veche de 5 ani, presupune asumarea tuturor cheltuielilor în ceea ce priveşte eventualele reparaţii. Interesează-te cu privire la model, în special la cunoscuţi care se declară mulţumiţi de ceea ce conduc. Aşterne toate cheltuielile pe hârtie şi vezi cât este de rentabil să investeşti în cea de-a doua maşină.

A doua maşină apare de cele mai multe ori ca o consecinţă a creşterii unei familii. Fie că vorbim despre familii care au copii micuți, care au nevoie să fie transportaţi la şcoală şi activităţi extraşcolare, sau de adolescenţi care cresc şi dobândesc permisul de conducere, sunt situaţii în care eşti nevoit să faci această alegere. Ţine cont de aspectele de mai sus pentru a cumpăra acel model care se potriveşte cel mai bine nevoilor tale.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA