AcasăLifestyleCe tratamente să aplici pomilor primăvara pentru recolte bogate

Ce tratamente să aplici pomilor primăvara pentru recolte bogate

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/m%c4%83r-ro%c8%99u-m%c3%a2n%c4%83-planta%c8%9bie-de-mere-2788662/

 

Primăvara este anotimpul în care natura revine la viață, însă de asemenea este și sezonul în care sporește și grija față de pomi și plante. Tratamentele speciale pentru creștere și dezvoltare, dar și pentru protecție, devin importante atunci când ai o grădină cu pomi. Iată care sunt aceste tratamente și care sunt beneficiile pe care acestea le aduc.

Tratamente fitosanitare

Bolile care afectează pomii pot afecta întreaga livada, deoarece unele dintre acestea se pot transmite de la un pom la altul. Pentru a eficientiza lucrările în ceea ce privește aplicarea tratamentelor, poți alege anumite modele de pompele de stropit cu ajutorul cărora să realizezi lucrările.

 

Aceste lucrări de stropire se realizează în general în lunile martie-aprilie, atunci când temperaturile încep să crească, iar dăunătorii încep să își facă apariția. În unele situații larvele pot chiar să reziste temperaturilor reci, astfel că este necesară aplicarea tratamentelor cât mai devreme.

Care sunt cele mai cunoscute tratamente fitosanitare?

Protecția pomilor înseamnă găsirea celor mai bune soluții pentru eliminarea dăunătorilor. În unele situații poate fi necesară folosirea personalizată a substanțelor, în funcție de boli și de dăunători.

Uleiul horticol

Uleiul horticol este folosit cel mai adesea pentru a combate larvele și pentru a preveni apariția bolilor la pomi. Uleiul este suficient de dens încât să îmbrace crengile într-o peliculă fină ce nu mai permite insectelor să respire. În acest fel, insectele mor (nu se hrănesc, nu respiră), iar pomii nu au de suferit, deoarece ei își vor lua substanțele nutritive din sol și în urma proceselor de fotosinteză.

Uleiul are efect și asupra ouălor insectelor, astfel că rezultatele obținute în urma acestui tratament sunt performante și sigure.

Insecticide

Insecticidele sunt substanțe chimice folosite pentru eliminarea dăunătorilor și a ouălor lor. În funcție de tipul dăunătorilor pot fi alese substanțe cu diferite concentrații, menite să distrugă cuiburile, ouăle sau larvele. Aplicarea se poate face cu ușurință cu ajutorul pompelor pentru stropit, deoarece acestea asigură o aplicare eficientă, fără pierderi de substanțe și fără aplicare haotică a acestora.

Tratamentele pentru pomi în timpul primăverii vizează:

  • Pătarea albă a frunzelor- are implicații majore asupra fructelor, în special la pomi fructiferi, precum mărul.
  • Pătarea roșiatică a frunzelor- o boală care determină uscarea și căderea frunzelor.
  • Rapănul- este o boală a pomilor care implică deformarea prematură a fructelor, stricarea lor și căderea acestora pe sol.
  • Acarieni, larve și viermi- aceștia afectează frunzele, fructele și uneori chiar și rădăcinile copacilor.
  • Viermi și purici- afectează suprafața frunzelor și uneori chiar și crengile.
  • Făinare la meri și peri.

Dozele de substanțe folosite pentru stropire sunt calculate în funcție de soiurile de pomi și în funcție de sensibilitatea acestora la boli și dăunători. Este important ca stropirea să se facă înainte de tăieri și altoiri și să se respecte temperatura de plus cinci grade Celsius a mediului ambiant.

 

Acest lucru va ajuta substanțele să acționeze în mod corect pe suprafață, fără a se evapora înainte de a acționa. Pe de altă parte, o aplicare prea timpurie a substanțelor poate fi afectată de ploaie, pentru că acestea pot fi spălate cu ușurință înainte ca acestea să acționeze.

 

Aplicarea tratamentelor împotriva bolilor și a dăunătorilor este foarte importantă în dezvoltarea corectă a pomilor și în obținerea unor recolte bogate. Alege substanțele potrivite pentru stropirea de primăvară și bucura-te de livezi cu pomi sănătoși, feriți de influența bolilor și a dăunătorilor, indiferent de tipul lor.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA