Evanghelia Pierdută, un manuscris vechi de circa 1500 de ani relatează faptul că Iisus a fost însurat cu Maria Magdalena și au avut 2 copii. Manuscrisul a fost respins cu vehemență de Vatican pentru că deformează realitatea și contravine dogmelor religioase.
Manuscrisul în cauză a fost descoperit în arhivele British Museum de către profesorul Barrie Wilson. Are o vechime de 1500 de ani și a fost scris în aramaică.
A fost supranumit Evanghelia Pierdută pentru că descrie numeroase aspecte din viața lui Iisus.
În prima parte a documentului antic este descrisă viața politică a lui Iisus. Acesta avut legături strânse cu împăratul Tiberius și cu unul dintre generalii săi, Sejanus. De asemenea este sugerată ideea că s-a încercat asasinarea sa chiar cu 13 ani înainte de crucificare.
Nu se știe ce s-a întâmplat, dar complotul de asasinare a lui Iisus a dat greș.
Un alt aspect interesant, relatat de manuscrisul în cauză, este viața personală a lui Iisus. Se pare că a fost căsătorit cu Maria Magdalena și în urma iubirii lor au rezultat doi copii. Chiar înainte de crucificarea Mântuitorului, cei doi copii au fugit în nordul Franței, unde au pus bazele dinastie merovingiene.
Merovingienii au fost o dinastie de regi franci care au domnit peste o zonă cu suprafață variabilă în Franța și Germania de astăzi începând cu secolul al V-lea și până în secolul al VIII-lea.
Au fost cunoscuți și după porecla de „regi cu părul lung” (latină reges criniti) de contemporani, pentru părul lor netuns, prin tradiție, șeful de trib al francilor își lăsa părul lung, în timp ce războinicii și-l tundeau.
Atunci când a fost făcut public textul Evangheliei Pierdute, Biserica a negat cu vehemență veridicitatea sa. S-a spus că este vorba despre o poveste inventată de către un specialist pentru a face vâlvă asupra subiectului.
Cu toate acestea, manuscrisul se află și în prezent în British Museum, loc unde poate fi studiat de orice specialist în domeniu.