AcasăActualitateSocialCE RIȘTI? - Folosești bețișoare pentru urechi? Vezi ce spune medicul

CE RIȘTI? – Folosești bețișoare pentru urechi? Vezi ce spune medicul

DISTRIBUIȚI

CE RIȘTI? Bețișoarele de urechi folosite în exces pot provoca diverse afecțiuni neplăcute. De la dopuri de ceară sau chiar otită externă. Acestea sunt câteva dintre riscurile folosirii beţişoarelor de urechi. Iată cum ar trebui să fie făcută corect igiena urechilor, ne arată Digi24.

Cerumenul secretat de urechi are rolul de a proteja impotriva germenilor si a bacteriilor.

Corpul nostru are un echilibru, se curăță el singur, urechile se curăță singure,” explică dr. Ana Maria Apostol, medic specialist ORL.

În fiecare zi urechea secretă o cantitate nouă de ceară, așa că prin folosirea în mod repetat a bețișoarelor cu vată nu facem decât să împingem ceara în interiorul urechii.

Se formează de la zi la zi, strat dupa strat, împins spre timpan se formează dopul de ceară,” spune dr. Ana Maria Apostol.

În plus, folosite cu neatenție, bețișoarele pot chiar să zgârie urechea, iar aceste mici leziuni se pot infecta și pot duce la apariția otitei externe. Igiena urechii ar trebui să fie mult mai simplă.

Noi trebuie să spălăm în pavilion urechea și să o ștergem după baie, doar stergem pavilionul și atâta tot,” precizează dr. Ana Maria Apostol.

Există însă persoane care au o secreție abundentă de cerumen și astfel au probleme cu dopurile de ceară, chiar dacă nu folosesc bețișoare. În aceste cazuri medicii recomandă ca toaleta urechii să se facă într-un cabinet ORL și nu acasă.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA