spot_img
AcasăActualitatePoliticCE OBIECTIVE ARE SOFIA - Bulgaria preia președinția UE de la 1...

CE OBIECTIVE ARE SOFIA – Bulgaria preia președinția UE de la 1 ianuarie

spot_img

DISTRIBUIȚI

CE OBIECTIVE ARE SOFIA Bulgaria preia președinția UE de la 1 ianuarie și se va confrunta cu sarcina dificilă de a încerca să concilieze 28 de state membre care se ceartă pe diferite motive și să găsească compromisuri pe subiecte fierbinți precum imigrația sua Brexitul, scrie AFP.

La debut de 2018 Uniunea Europeană se confruntă cu provocări fără precedent, deoarece se confruntă cu un influx record de migranți și cu divorțul de Marea Britanie care va avea loc în 2019.

Bulgaria, care va prelua pentru prima dată în istorie președinția, s-a angajat să acționeze ca un mediator pentru a vindeca rupturile între statele estice și cele occidentale, precum și reluarea bunelor relații cu Turcia, un aliat-cheie în abordarea crizei migrației

Sloganul președinției bulgare este „Uniți rămâne puternici”, a spus ministrul de Externe Ekaterina Zaharieva, car ea adăugat că țara sa este pregătită să abordeze problemele spinoase cu care se confruntă UE: Ea a cerut țărilor comunitare „să-și dovedească solidaritatea protejând frontierele externe ale UE în loc să construiască garduri în interiorul blocului”.

De asemenea, Bulgaria urmărește ca prin mandatul de președinte al UE să își îmbunătățească imaginea de cea mai săracă și mai coruptă țară din blocul comunitar. Administrația de la Sofia dorește să îi convingă pe ceilalți 27 de membrii ai UE că după 10 ani în interiorul Uniunii Europene, este în cele din urmă, gata să se alăture zonei Schengen și să se îndrepte spre intrarea în zona euro.

Continuarea pe Libertatea.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA