AcasăLifestyleCe metode de mărire a sânilor există și ce avantaje are fiecare

Ce metode de mărire a sânilor există și ce avantaje are fiecare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursă foto

 

Mărirea sânilor se poate realiza prin mai multe metode, în funcție de obiectivele pe care le ai, particularitățile cazului tău și recomandarea medicului. Pentru ca tu să fii cât mai bine informată atunci când mergi la o consultație, ți-am pregătit o serie de informații detaliate despre fiecare metodă și avantajele sale. Iată ce trebuie să știi.

Mărirea sânilor prin transfer de grăsime proprie

Această metodă presupune extragerea grăsimii din diverse zone ale corpului, precum abdomenul, fesele sau șoldurile, prelucrarea sa, și transferarea la nivelul sânilor. Mărirea sânilor prin injectarea de grăsime proprie se realizează cu anestezie locală, este mai puțin invazivă și prezintă riscuri mai mici decât augmentarea mamară cu implant [1].

 

Mărirea sânilor prin transfer de grăsime proprie este o opțiune potrivită dacă ai o cantitate suficientă de țesut adipos și îți dorești rezultate cât mai naturale. În general, această procedură îți poate crește volumul sânilor cu una sau două mărimi de cupe. Totodată, te vei bucura de o reducere a circumferinței abdomenului sau a șoldurilor, datorită procedurii de liposucție prin intermediul căreia sunt prelevate celulele adipoase pentru transfer.

Rezultatele finale ale augmentării mamare prin transfer de grăsime proprie sunt vizibile, în general, după aproximativ șase luni [1]. În urma recuperării, celulele transferate rămân definitiv în zona sânilor, rezultatele fiind pe viață.

Mărirea sânilor cu implanturi mamare

Această procedură este una dintre cele mai populare intervenții cosmetice. Diversitatea mare de implanturi mamare disponibile în prezent permite o adaptare optimă la nevoile pacientei și rezultate de lungă durată.

 

Cu ajutorul implanturilor mamare, poți obține o creștere a sânilor cu mai multe mărimi de cupă decât în cazul transferului de grăsime proprie. Iată ce variante ai atunci când vine vorba de implanturi mamare.

Implanturi mamare cu soluție salină

Aceste implanturi pot fi o alegere potrivită atunci când îți dorești sâni mai fermi și mai rotunjiți. Implanturile saline sunt umplute cu apă sărată sterilă, ceea ce le face o opțiune sigură pentru organism. În general, implanturile cu soluție salină necesită o incizie de dimensiuni reduse, permit ajustarea volumului la nevoile pacientei și au un cost mai redus.

Implanturi mamare din silicon

Implanturile din silicon oferă o varietate mai mare de forme și dimensiuni decât cele saline. Totodată, gelul siliconic din structura acestor implanturi are o textură mai apropiată de cea a sânului, oferind astfel rezultate mult mai naturale decât implanturile saline.

 

Modelele noi sunt construite dintr-un gel siliconic gros, care nu curge nici în cazul unei fisuri la nivelul învelișului. Datorită tehnologiei de ultima generație folosite, unele implanturi din silicon oferă chiar garanție pe viață.

 

Atât implanturile saline, cât și cele siliconice sunt considerate opțiuni sigure de augmentare mamară [2]. Desigur, fiecare metodă de mărire a sânilor are avantajele și particularitățile sale, de aceea este recomandat să discuți cu un specialist pentru mai multe detalii.

 

În cadrul consultației, medicul îți poate analiza starea de sănătate în detaliu și puteți discuta despre nevoile și așteptările tale, pentru a stabili împreună tipul de intervenție care îți poate oferi rezultatele dorite.

 

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastică și estetică

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/

Surse informative:

[1] “Fat Transfer Breast Augmentation: Procedure, Results & Risks.” Cleveland Clinic, 2022, Accesat pe 28 Nov. 2022.

[2] “Breast Implants: Saline vs. Silicone.” Mayo Clinic, 2022, Accesat pe 28 Nov. 2022.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA